Çeşme Belediyesi’nde sendikalı memurlar haklarını alamıyor

Çeşme Belediyesi’nde sendikalı memurlar haklarını alamıyor

İzmir Çeşme Belediyesi’nde çalışan memurlar, toplu sözleşme hakkından doğan 1000’er liralık ödemelerinin iki aydır yatırılmadığını söyledi. Önceki başkanların döneminde bu kesintinin yapılmadığını belirten 100 memur, sözleşmeye aykırı davranıldığını iddia etti.

İzmir'in Çeşme Belediyesi'nde görevli 100 memur, yapılan toplu sözleşmeden kazandıkları 1000'er liralık ödemelerini iki aydır alamıyorlar. Çeşme Belediyesi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Tübel-Sen 1 Nolu Şube ile 01-01- 2021 ve 01-12-2021 tarihlerini kapsayan toplu sözleşme gereği, belediyede görevli 100 memur, her ay maaşlarına yansıması gereken 1000 liralarını iki aydır alamıyor.

DENETÇİLERİN LAFIYLA...

Yeni Asır’ın haberine göre; Çeşme Belediyesi'nde gerçekleştirilen Sayıştay denetiminden sonra denetçilerin şifahen söyledikleri, "Bu paraları memurlara veremezsiniz" açıklamasının ardından Çeşme Belediyesi'nde görevli 100 memur, sendika ve Çeşme Belediyesi arasında yapılan sözleşmeden doğan hakları olan 1000'er lirayı iki aydır alamadılar.

'ÖNCEKI DÖNEMLER ALDIK'

ÖNCEKİ başkanlar Faik Tütüncüoğlu ve Muhittin Dalgıç dönemlerinde hiç böyle bir kesintiyle karşılaşmadıklarını dile getiren memurlar, "İlk defa böyle bir kesinti yaşıyoruz. İzmir'de bulunan hiçbir belediyede böyle bir kesinti olduğunu duymadık. Her belediye, memurlarına ödeme yaparken, Çeşme'de resmi bir belge ve bildirim olmaksızın şifahen yapılan bir açıklama sonrası, memurlara yönelik böyle bir kesinti yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu yapılan haksız, hukuksuz bir uygulama. 2000'li yıllarda kazanılmış bir hak olan sözleşmemiz şu anda ihlal ediliyor. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde bu konuda ciddi tazminatlar ödedi. Kazandığımız toplu sözleşme hakkımızda yer alan ve yasal olan eğitim, yakacak, barınma gibi birçok yardımın yanı sıra, yine sözleşmemizde bulunan ve maaşımıza yansıtılması gereken 1000'er lira da hakkımız. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Çeşme Belediyesi'nin ise şu ana kadar sendikanın randevu talebine herhangi bir yanıt vermediği öğrenildi.