Çeşitli şehirlerden otobüslerle Erdoğan'ın Hakkari mitingine insan taşındı

Çeşitli şehirlerden otobüslerle Erdoğan'ın Hakkari mitingine insan taşındı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari'de düzenlediği miting alanına Elazığ, Van, Erzurum, Ağrı ve Muş plakalı otobüslerle insan taşındı, okullar gayriresmi tatil edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakkari merkezde düzenlediği miting için devletin bütün kurumları seferber olurken öğrenci, memur, korucu ve askerler mitinge taşındı.

Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen miting için olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, şehrin birçok yerinde internet bağlantısı ve telefon şebekeleri kısıtlandı. Elazığ, Van, Erzurum, Ağrı ve Muş plakalı onlarca otobüsün, mitingin yapılacağı alana insanları taşıdığı görülürken, öğrenciler de gruplar halinde mitingin yapıldığı alana getirildi. 

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENSİZ KALDI

Yine, Yüksekova ilçesinde okulların gayriresmi olarak tatil edilmesi dikkat çekti. Taşımalı eğitimin olduğu ilçenin köylerinde servis araçları koruculara tahsis edilirken, öğretmenlerin mitinge katılması zorunlu tutuldu. Bundan dolayı okula giden öğrenciler öğretmensiz kaldığı için evlerine geri dönmek zorunda kaldı. 

İŞKUR ELEMANLARINA 'KATILIM ZORUNLI' MESAJI

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre İŞKUR tarafından geçici bir süre kura ile işe alınan ve kent merkezinde ikamet eden çok sayıda geçici işçinin telefonlarına gönderilen mesajla mitinge katılımın zorunlu olduğu belirtildi. 

HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede de düzenlenen miting için yazılı açıklama yaparak yaşanan ihlalleri paylaştı. Dede, okulların tatil edilmesini hatırlatarak, "AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mart 2019 tarihinde Hakkari merkezinde yapacağı AKP mitinginden dolayı, okullarda eğitim ve öğretime ara vermiştir. Siyasi bir partinin düzenlediği mitingden dolayı eğitim ve öğretimin kent merkezinde aksaması kabul edilmez bir durumdur. Kaldı ki miting dolayısıyla sözleşmeli olarak çalışan personeller dahil tüm kamu personelinin katılımını sağlamak ve katılmayanları tespit için, miting alanında görevliler tarafından katılanların isim isim takip edileceği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu bağlamda başta Hakkari ve ilçeleri olmak üzere, civar illerden de kamuya ait toplu taşım araçlarıyla Hakkari merkezde mitingin yapılacağı alana insanlar iradeleri dışında götürülmektedir. Baskı ile kamu personellerinin mitinge katılımını sağlamak hukuk kurallarına apaçık bir aykırılıktır" ifadelerini kullandı.

 'ÇOCUKLARIN OLMASI GEREKEN YER MİTİNG DEĞİL DERSLİKTİR'

Dede, "Başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin bir siyasi partinin genel başkanının yapacağı mitingden dolayı aksatılması, bunlara ara verilmesi, bir hukuk devletinde rastlanabilecek bir durum değildir. Anayasal zeminde güvence altına alınan eğitim hakkı engellenerek anayasal bir suç işlenmektedir. Ne yazık tarafsız olmaları gereken mülki idare amirleri de işlenen bu suça ortak olmaktadırlar. Eğitim çağındaki çocuklarımızın olması gereken yer miting meydanları değil, okullarda derslikleridir. Hakkari’de yapılan bu hukuksuzluğu tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" dedi.