Cerrahpaşalı sağlık işçileri düşük ücrete karşı eylem başlattı

Cerrahpaşalı sağlık işçileri düşük ücrete karşı eylem başlattı

Ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olmasını protesto eden Türk-İşe bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına üye olan sağlıkçılar sendikaya da tepki gösterdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan ve Türk-İş’e bağlı olan Sağlık İşçileri Sendikasına üye olan sağlık emekçileri asgari ücret seviyesinde aldıkları ücreti protesto etti. Yarın kitlesel bir eylem yapacaklarını duyuran sağlık emekçileri sendikanın toplantı çağrısına yanıt vermediklerini ifade etti.  

Evrensel’in haberine göre 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen ve iki sene yüzde 4+4 zamma mahkum edilen sağlık işçileri, TİS süreciyle ilgili bilgi verilmediğini ifade etti. Bu dönemde Sağlık Bakanlığının da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Sağlık-İş Genel Merkezi arasında hastaneler bazında sözleşme imzalandığını söyleyen işçiler, Çapa’da yapılan ankette işçilerin yüzde 96’sının sözleşmenin Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) kalmaması için TÜHİS’in dayattığı yüzde 7’lik zammı kabul etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

Yapılan kesintilerle birlikte ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğunu belirten işçiler TÜHİS’in yüzde 7’lik zam dayatmasına da tepki gösterdi. Konu hakkında Sağlık-İş İstanbul Şube Yönetimiyle toplantı yapmak isteyen işçiler şube yöneticilerinin toplantıya gelmediğini belirtti ve yemekhane önünden kan merkezine kadar yürüyüş yaptı. Bu süreçte gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını vurgulayan işçiler yarın daha kitlesel şekilde eylem yapacaklarını duyurdu.