Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri yemekhane eylemi başlattı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri yemekhane eylemi başlattı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri, yemekhane sorunlarına çözüm üretilmesi amacıyla dekanlık önünde eylem başlattı. Taleplerini dile getirdi.

İstanbul’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri dekanlık binası önünde eylem başlattı.Öğrenciler, yemekhaneyle alakalı taleplerini yönetime ilettiklerini ancak karşılık bulamadıklarını dile getirdi.

'PERSONELİN YEMEĞİ KALİTELİ, BİZİM DEĞİL'

Yemekhanede öğrencilere plastik tabak, çatal ve kaşıklarda verilen yemeklerin sağlıklı ve lezzetli olmadığını ifade eden öğrenciler, şu sözleri dile getirdi;

*Buna karşılık personel yemekhanesinde sıcak ve kaliteli yemek sağlanmaktadır. Yemekhaneyle alakalı taleplerimizi yönetime ısrarlı bir biçimde iletmemize rağmen karşılık bulmamıştır.

*Bu sebeple rahatsızlığımızı ve isteklerimizi daha somut bir şekilde ortaya koymak adına öğrenci yemekhanesini boykot edip, kendi yemekhanemizde kendi yemeklerimizle yemekhane önünde fiziksel mesafeye dikkat ederek eylem yapmaya karar vermiş bulunuyoruz.

*Bugün başladığımız eylemler, istediğimiz talepler gerçekleştirilinceye kadar bir hafta boyunca devam edecektir.
                                    
'PERSONEL YEMEKHANESİ İLE AYNI KALİTEDE YEMEK SAĞLANSIN'

Öğrenciler taleplerine şu şekilde devam etti;

*Öğrenci yemekhanesinde plastik kaplarda verilen yemeklerin kaldırılıp personel yemekhanesi ile aynı kalite ve içerikte sıcak yemek sağlanması.

*İntörn hekimlerin personel yemekhanesinde haftanın her günü öğle ve akşam yemeklerinden ücretsiz faydalanması.

*Servislerde çalışan veya staj yapan tüm öğrencilere serviste bulundukları sırada akşam ve öğle yemeğinin her koşulda sağlanması. 

‘BU SESE KULAK VERİN’

Öğrencilerin eylem sırasında çekilmiş fotoğrafını paylaşan İstanbul Tabip Odası ise, “Bu sese kulak verin” dedi.