Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü taşınırken kimyasal sızıntı sonucu birçok kişinin hastanelik olduğu iddia edildi

Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü taşınırken kimyasal sızıntı sonucu birçok kişinin hastanelik olduğu iddia edildi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü taşınırken gerçekleşen kimyasal sızıntı sonucu birçok kişinin hastanelik olduğu iddia edildi.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü, eski Fatih Üniversitesi binasına taşınırken kimyasal sızıntı gerçekleştiği, bir çok kişinin sızıntı sonucu hastanelik olduğu iddia edildi.

Enstitü çalışanları dün gerçekleşen sızıntı hakkında İleri Haber'e "Enstitü apar topar taşındı. Rektör adeta kovdu bizi. Orada da Fatih Üniversitesi'nden kalan eski eşyalar vardı. Ancak kimyasal çok tedbirsizce, poşetlerle taşındı. Bir anda bir koku yayılıyor. İnsanlar öksürmeye ve gözleri kızarmaya başlıyor. Ambulans ve AFAD iki saat sonra gelip kontrol ediyor" şeklinde konuştu. 

"Asıl önemlisi böyle bir labatuvarı olan bir okulda tedbir veya alarm sistemi olmaması" şeklinde konuşan çalışanlar, "Yalnızca haber alanlar dışarı çıkabildi, alamayanlar içeride kaldı" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Cerrahpaşa'da bulunan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü, Cerrahpaşa'dan kapatılan eski Fatih Üniversitesi binası olan, şimdi ise İstanbul Üniversitesi'ne ait olan Hadımköy’deki Büyükçekmece Kampüsü'ne taşındı. 

DAHA FAZLA