Çerkezoğlu'ndan, Bakan Kurum'a 'ek mesai' tepkisi

Çerkezoğlu'ndan, Bakan Kurum'a 'ek mesai' tepkisi

Çerkezoğlu, Bakan Kurum’un sözlerine tepki gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un asgari ücretlilerin sosyal konut projesinden yararlanmasına ilişkin "Eşinden dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" sözlerine tepki gösteren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Türkiye işçi sınıfına ‘ek mesai’ yapsınlar demenin akılla ve mantıkla bağdaşır bir yanı yoktur. Türkiye işçi sınıfının, bizleri yoksullaştıran politikaların mimarlarının verdikleri akla ihtiyacı yoktur" dedi.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına katılmış ve asgari ücretlilerin sosyal konut projesinden nasıl yararlanacağına ilişkin soruya, "Eşinden dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" cevabını vermişti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Bakan Kurum’un bu sözlerine tepki gösterdi. Independent Türkçe’ye konuşan Çerkezoğlu, DİSK-AR tarafından hazırlanan "Türkiye İşçi Sınıfının Görünümü 2021" araştırmasına göre Türkiye işçi sınıfının yüzde 60'ı zaten haftalık yasal çalışma süresinin üzerinde çalıştığını hatırlattı.

'TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ, BİZLERİ YOKSULLAŞTIRANLARIN VERDİKLERİ AKLA İHTİYACI YOK'

Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

OECD verileriyle 39 ülke arasında çalışma saatleri en yüksek ülke Türkiye'dir. Türkiye işçi sınıfına "ek mesai" yapsınlar demenin akılla ve mantıkla bağdaşır bir yanı yoktur. İktidarın bilinçli politik tercihleri sonucu, yoksuldan alınıp zengine, işçilerden alıp patronlara, dar gelirlilerden alıp bankalara veren bir bölüşüm şokunun ortasında Türkiye işçi sınıfı bugün giderek sertleşen bir hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

Türkiye işçi sınıfının, bizleri yoksullaştıran politikaların mimarlarının verdikleri akla ihtiyacı yoktur. Türkiye işçi sınıfının ihtiyacı üretenleri, dar gelirlileri koruyacak gerçek sosyal politika önlemleridir, gelirde vergide adalettir ve örgütlenme hakkıdır.