Ceren Özdemir'in katilinin nasıl açık cezaevine geçtiği çözüldü: 10 kişi hakkında suç duyurusu

Ceren Özdemir'in katilinin nasıl açık cezaevine geçtiği çözüldü: 10 kişi hakkında suç duyurusu

Adalet Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı, Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un nasıl kapalı cezaevinden açık cezaevine geçtiğine yönelik başlattığı incelemede, Arduç hakkında usulsüz şekilde ve gerçeğe aykırı değerlendirmeler yapıldığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un nasıl kapalı cezaevinden açık cezaevine geçtiğine yönelik başlattığı inceleme tamamlandı. Yapılan incelemede, Arduç’un usulsüz şekilde ve gerçeğe aykırı değerlendirmeler yapılarak, Ordu Kapalı Cezaevi’nden Efirli Açık Cezaevi’ne geçirildiği saptandı.

Ordu Kapalı Cezaevi Müdürü H.Ç., 2. müdür G.Ş., idare memuru H.C., psikologlar A.Z. ve D.G.G., sosyal çalışmacı N.İ. ile öğretmen H.B. ve P.D., infaz koruma başmemuru E.D. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Özdemir ailesinin avukatı Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, suç duyurusunun kendileri tarafından savcılığa sunulan dilekçeyle birleştirildiğini ifade ederek, “Dilekçemizdeki hususlar müfettişler tarafından teyit edildi. Kusur ve ihmal sahiplerinin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

36 yaşındaki katil Özgür Arduç, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları 3’üncü sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldürmüş ve yakalandığı anda da 2 polis memurunu bıçaklayarak yaralamıştı.

DAHA FAZLA