Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, polislere saldırıdan hakim karşısına çıktı: 'Mahkeme daha uzayacak mı?'

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, polislere saldırıdan hakim karşısına çıktı: 'Mahkeme daha uzayacak mı?'

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, yakalanmasının ardından 2 polisi yaralamıştı. Arduç'un yargılandığı davanın beşinci celsesi görüldü. Arduç duruşmada “Daha uzayacak mı mahkeme? Duruşmaya çıkmak istemiyorum” dedi.

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'un yakalandığı sırada 2 polis memurunu yaraladığı gerekçesiyle 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Arduç, mahkeme başkanının, "Söylemek istediğin bir şey var mı?" sorusuna "Daha uzayacak mı mahkeme? Duruşmaya çıkmak istemiyorum" yanıtını verdiği öğrenildi.

Daha önceki duruşmalarda, polis memurlarından Zeki Çelik'te geçici duyu ve organ kaybı oluştuğunun bildirilmesi üzerine mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu’ndan kati rapor talep etmişti. Söz konusu raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle sanık Arduç hakkında, bir önceki duruşmada raporun gelme süresi göz önüne alınarak tahliye kararı verilmişti.

DAVA ERTELENDİ

DHA'da yer alan habere göre, Arduç hakkında açılan davanın 5'inci celsesi görüldü. Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Değerli katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Van'daki cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan Özgür Arduç'un koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve eldiven taktığı görüldü.

Özgür Arduç, mahkeme başkanının, "Söylemek istediğin bir şey var mı?" sorusuna, "Daha uzayacak mı mahkeme? Mahkeme yine gün mü atacak? Duruşmaya çıkmak istemiyorum" yanıtını verdi.

Duruşma, kati raporun mahkemeye henüz ulaşmaması nedeniyle 6 Temmuz'a ertelendi.