Ceren Özdemir’in katili cinayet sonrası başka bir kadını taciz edince yakalanmış

Ceren Özdemir’in katili cinayet sonrası başka bir kadını taciz edince yakalanmış

Ordu’da Ceren Özdemir’i katleden 35 yaşındaki Özgür A.’nın başka bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle şikayet edilince yakalandığı ortaya çıktı.

Ordu’da 20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir’i katleden Özgür A.’nın başka kadını taciz ettiği gerekçesiyle şikayet edilince otogar civarında yakalandığı ortaya çıktı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencesi olan Ceren Özdemir, önceki akşam evinin kapı girişinde, bir cezaevi firarisinin saldırısında göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitirdi.

EVİNİN KAPISININ ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI

Cinayetin detayları dün gün yüzüne çıktı. Ceren, annesini arayıp çorba yapmasını istemişti. Ardından Zaferi Milli Mahallesi’ndeki evine kadar yaklaşık 2.5 kilometre yürüdü. Saat 19.30 sıralarında sokağa girdiğinde ablası Gizem’i arayıp apartmanın giriş anahtarını aşağı atmasını söyledi. Ceren, tam içeriye girdiği sırada arkasından gelen şahıs bıçakla saldırdı. Kardeşinin çığlıkları üzerine aşağı inen abla Gizem, korkunç manzarayla karşılaştı.

Ağır yaralı halde apar topar hastaneye kaldırılan genç kadın ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Abla Gizem, “Katili gördüm, kardeşimin çığlıklarını duydum” diyerek polislere 40 yaşlarındaki zanlıyı tarif etti.

CİNAYETİN ARDINDAN BİR KADINI TACİZ ETMİŞ

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; polis kısa sürede katil zanlısı Özgür A.’nın ismine (35) ulaştı. Zanlı bir başka kadını taciz ettiği gerekçesiyle şikayet edilince otogar civarında yakalandı, bu sırada iki polisi de bıçakla yaraladı. Polis sorgusunda cinayeti itiraf eden Özgür A.’nın 12 suç kaydının olduğu, 14 yıl önce de Ordu’da bir çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı. Cinayetten 2005’te tutuklanan Özgür A.’nın 2018’de Rize Kalkandere Yarı Açık Cezaevi’ne nakledildiği, ancak teslim olmayarak Ordu’da bir hırsızlık olayına karıştığı ve aynı şehirde koyulduğu cezaevinden 1 Aralık’ta firar ettiği öğrenildi.

Ceren Özdemir'in katili ve tacizci Özgür A.