Ceren Özdemir'i öldüren Özgür Arduç için istinaf başvurusu yapıldı

Ceren Özdemir'i öldüren Özgür Arduç için istinaf başvurusu yapıldı

Ordu'da, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç'un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karşı, eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle istinaf başvurusu yapıldı.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i takip ederek, evinin önünde bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden Özgür Arduç’un, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karşı, eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle istinaf başvurusu yapıldı.

DHA’nın haberine göre Arduç’un avukatı tarafından yapılan başvuruda öncelikle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının bozulması, dosyanın yeniden incelenmek üzere mahkemesine gönderilmesi ve lehe olan hükümlerin uygulanması istendi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilen katil Özgür Arduç, duruşmada akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederek, “Raporda ‘aklım yerinde’ deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Ruh ve sinir hastanesine gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor istiyorum” diyerek akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü.

Mahkeme Arduç’un talebini reddetti. Adli Tıp Kurumu incelemesine gerek olmadığı kanaatiyle karar açıklandı.

DOSYA AĞIR CEZA'YA GÖNDERİLECEK

Arduç’un avukatının 23 Ocak’ta yaptığı istinaf başvurusunda akıl sağlığıyla ilgili yeniden inceleme yapılması talebinde bulunulmadı. İstinaf dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Dosya kapsamı ve resen incelenecek nedenlerle, müvekkil sanık hakkında verilen karara ilişkin istinaf başvurusunda bulunduğumuzu beyan ederiz. İstinaf başvurumuzun kabulüne, hükmün bozulmasına ve dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere ilk derece mahkemesine gönderilmesini talep ederiz.Hükmün bozulması yerine, davanın Bölge Adliye Mahkemesi’nde yeniden görülmesine karar verilirse, ilk derece mahkemesinin hükmünün kaldırılmasını talep ederiz. İstinaf incelemesi sonucunda yeniden hüküm verilerek müvekkilin beraatine, sayın mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini talep ederiz.”

Mahkeme, Arduç’un talebini kabul ederse, yargılama dosyadaki eksiklerin giderilmesi için yeniden Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Mahkeme taleple ilgili ret kararı verirse Yargıtay’a temyiz başvurusu yapma hakkı da bulunuyor.