Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç: Gelmekten bıktım, bu mahkemeyi bitirelim

Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç: Gelmekten bıktım, bu mahkemeyi bitirelim

Özgür Arduç, Ceren Özdemir cinayetini işlediği gerekçesiyle yakalandığı esnada polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davada ''Gelmekten bıktım'' dedi.

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Özgür Arduç'un, yakalandığı esnada polis memurlarını bıçakla yaralamasıyla ilgili davanın dördüncü duruşması görüldü. Arduç, kendisine verilen sözde "Gelmekten bıktım. Bu mahkemeyi de bitirelim" şeklinde konuştu.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Arduç ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

POLİSLERİ YARALAMAKTAN TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Mahkeme heyeti, Ceren Özdemir ile ilgili davanın bittiğini, polislerin yaralanmasıyla ilgili davanın ise devam ettiğini hatırlatırken, söz verilen sanık Arduç ise "7,5 aydır mahkeme devam ediyor. Gelmekten bıktım. Bu mahkemeyi de bitirelim" dedi.

Mahkeme heyeti, polis memuru Zeki Çelik hakkında adli tıp kurumundan istenen kati raporun hazırlanmaması üzerine raporun alınacağı süreyi dikkate alarak, Ceren Özdemir davasından ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve tutukluluğu devam eden sanığın, bu dosyadan tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma 19 Ocak'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'da Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu binaya girerken Özgür Arduç tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, katil zanlısı ise tutuklanmıştı.

Arduç'a, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Ceren Özdemir'in öldürülmesine ilişkin davanın 20 Ocak'ta görülen ikinci duruşmasında "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

DAHA FAZLA