Ceren Damar'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet!

Ceren Damar'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet!

Sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında hiçbir indirim yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İleri Haber

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından üniversitedeki odasında öldürülmesine ilişkin davada karar duruşması bugün görüldü. Sanık Hasan İsmail Hikmet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hikmet için indirim uygulanmadı. 

MAHKEMEDE NELER YAŞANDI?

Güncelleme 15.50

Mahkeme, katil Hasan İsmail Hikmet’e hiçbir indirim uygulanmadan ‘canavarca hislerle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Güncelleme 14.59

Mahkeme heyeti karar için ara verdi. Aranın ardından nihayi karar açıklanacak.

Güncelleme 14.07

Sanık avukatı Vahit Bıçak: "Müvekkilim baskılardan bunalmış. Yok dersten kalırsın, yok anneni 'FETÖ'yle suçlarım gibi baskılar olunca müvekkilimin şalterleri atmış. Atmasaymış iyiymiş ama olmuş bir kere."

Güncelleme 13.39

Sanık avukatının "Hakim Bey, benim bu davayı ilk aldığım zamandaki önemsememle şimdiki halim çok değişti. Çünkü kızının ölümü üzerinden rant sağlamaya çalışan babayı gördüm bu süreçte" sözlerine salondan tepkiler yağdı.

Davada sanık avukatı, haddini aşan savunmalara tepki gösterenlere dönerek: “Beni göndermeye 'FETÖ'cülerin gücü yetmedi, sizinki mi yetecek? Ben 28 Şubat’tan beri 'FETÖ'yle uğraşıyorum” iddiasında bulundu.

Güncelleme 13.32

Sanık avukatı Vahit Bıçak, akademisyen Ceren Damar'ı 17 kere bıçaklayan ve 3 kere silahla vuran katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet için "Çok düzgün, akıllı, efendi bir çocuk" dedi!

Güncelleme 13.12

Sanık avukatı Vahit Bıçak, Ceren Damar'ı 15 Temmuz darbe girişimine destek olmakla suçlarken; Ceren Damar'ın eşi Levent Şenel'e "Beni 'FETÖ'cü diye ihbar eden öğrenciyi kopyadan yakaladım dediği" ortaya çıktı.

Hasan İsmail Hikmet'in danışmanının değiştiğini ve yeni danışmanın da mahkeme salonunda olduğunu söyleyen sanık avukat, yeni danışman hakkında "2 yıl emek verdiği öğrencisinin cezaevinde ömür geçirmesi için uğraşıyor" dedi ve yeni danışmanı da 'FETÖ'ye destek olmakla suçladı.

Sanığın "ne kadar pişman olduğuna" ilişkin notunu okuyan Av. Bıçak, "Böyle diyerek asıl insanlık dersini sanık bize vermektedir" dedi.

Güncelleme 12.05

Duruşmaya yarım saatlik ara verildi.

Güncelleme 11.29

Sanık avukatından akılalmaz sözler: "Sanık, öldürdüğü Ceren Damar’ın cinsel isteklerine boyun eğmek zorunda kalmış, Ceren Damar sanığa cinsel saldırı suçunda bulunmuştur. Karşınızda bu kadar ağır bir suçun mağdurunun oturduğunu unutmayın."

Güncelleme 11.05

Sanık avukatı, katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet için mahkeme heyetine "Karşınızda ne hükümlü ne de katil bulunmaktadır" dedi. "Dinleyin beni de biraz hukuk öğrenin" diyen sanık avukatı Vahit Bıçak'ın her sözüne salondan tepkiler yağıyor.

Güncelleme 10.27

Ceren Damar'ı 3 kurşun ve 17 bıçak darbesiyle öldüren katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın "Sanık katliam yapmamıştır. Birden fazla insanı bir yerde öldürmek katliamdır. Sanık isterse şarjörü boşaltabilirdi ama bunu yapmadı" sözleri üzerine salonda tepki sesleri yükseldi.

Güncelleme 10.06

Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde dördüncü kez hakim karşısına çıkacak. "Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılanan ve Hikmet hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davanın karar duruşması öncesi Ankara Kadın Platformu üyeleri, Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

DAVA SÜRECİ

Daha önceki duruşmada sanık avukatı Vahit Bıçak, Ceren Damar'ın katledilmesinin bir "kadın cinayeti" olmadığını öne sürmüş ve birçok kesimden tepki toplamıştı.

Öte yandan, davada tanık olarak dinlenen sanık Hasan İsmail Hikmet'in dedesi, "Ceren Damar torunuma evlenme teklifiyle geldi, ben de ona ‘Sakın kabul etme’ dedim. Sıpanın oynaması eşeği yoldan çıkarır” ifadelerini kullanarak katledilen kadına hakaret etmişti.

Ayrıca, sanık Hasan İsmail Hikmet'in, Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar hakkında "sosyal medya paylaşımlarından rahatsız olduğu" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu 18 Şubat'ta ortaya çıkmıştı.

Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet

DAHA FAZLA