Cerablus operasyonunda 2. gün: Tanklar ve iş makinaları Suriye'de

Cerablus operasyonunda 2. gün: Tanklar ve iş makinaları Suriye'de

TSK'nın dün sabaha karşı bölgeye ÖSO'yu yerleştirmek amacıyla başlattığı operasyon  ikinci günde de devam ederken, bu sabah Cerablus bölgesine tank sevkiyatı yapıldı.

Güncelleme 16.00

Özel Kuvvetler Komutanı'nın ÖSO militanları ile sarmaş dolaş görüntüleri dikkat çekti.

AA muhabiri Cem Özdel, "Zekai Paşa öğle saatlerinde Cerablus'a geldi. Burada öncelikle muhaliflerle selamlaştı. Onlara tatlı ikram etti. Daha sonra muhalif liderlerle bir toplantı gerçekleştirdi" bilgisini aktardı.

Güncelleme 13.25

Cerablus operasyonunu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Zeki Aksakallı'nın Cerablus'a geçtiği öğrenildi.


TSK'nın dün sabaha karşı bölgeye ÖSO'yu yerleştirmek amacıyla başlattığı operasyon  ikinci gününde de devam ederken, bu sabah Cerablus bölgesine tank sevkiyatı yapıldı.

Cerablus ve çevresinde harekat devam ederken, Karkamış'ta konuşlu birliklerden bu sabah saat 09.30'da, 10 tank daha sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı Karkamış yakınlarından Suriye'ye en az 9 tankın daha giriş yaptığını belirtti. Reuters'a bilgi veren üst düzey bir yetkili de, şu anda Suriye'de 20'den fazla tank bulunduğunu belirterek, "Zaman zaman bazı tanklar çekilip onların yerine yenileri gönderiliyor. Bu sabah da yeni tank ve iş makineleri operasyon tarafına gönderildi. İhtiyaç olması halinde yeni tanklar ve iş makineleri de kademeli olarak gönderilecek" dedi.

Yetkili, zırhlı personel taşıyıcıların Suriye tarafında da kullanılabileceğini belirtti. Tanklarla birlikte iş makinelerinin de Cerablus yönüne ilerlediği görüldü.