Cerablus Askeri Meclisi: Türkiye IŞİD'le anlaşarak Cerablus'a girdi

Cerablus Askeri Meclisi: Türkiye IŞİD'le anlaşarak Cerablus'a girdi

Cerablus Askeri Meclisi Genel Komutanlığı Cerablus operasyonun IŞİD  ile anlaşmaya varılarak yapıldığını belirtti.

Cerablus Askeri Meclisi Genel Komutanlığı Cerablus operasyonun IŞİD  ile anlaşmaya varılarak yapıldığını belirtti.

Cerablus Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, Cerablus’a düzenlenen operasyon hakkında açıklama yaptı.

ANF'de yer alan habere göre Açıklamada," Cerablus herkesin de gördüğü gibi böyle bir tiyatro oyunu üzerinden işgal edildi. İşgal Türk devleti ve DAIŞ arasındaki anlaşma sonucu gerçekleşti. Bu anlaşmaya temelinde DAIŞ tek bir mermi bile patlatmadan bölgeden çekildi" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Askeri Meclisimizin ilanı ardından karşıt güçler demokrasi ve özgürlük tutkunu halklara yönelik kirli planlarla harekete geçmişlerdir. Komplonun ilk perdesi de Cerablus Askeri Meclisi Genel Komutanı Abdulsettad El-Çadir hedef alınarak şehit edilmesiyle uygulanmıştır. İkinci adım da Cerablus’un işgaliydi. El Kaide ortaklarının iddia ettiği gibi kent sakinlerinin özgürlüğü için değil.

Cerablus herkesin de gördüğü gibi böyle bir tiyatro oyunu üzerinden işgal edildi. İşgal Türk devleti ve DAIŞ arasındaki anlaşma sonucu gerçekleşti. Bu anlaşmaya temelinde DAIŞ tek bir mermi bile patlatmadan bölgeden çekildi. DAIŞ’ın çekilmesiyle birlikte Halep’te kötü uygulamalarıyla bilinen ve tanınan Ehrar El-Şam, Sultan Murad ve Nuredîn Zenkî gibi onlarca cihatçı grup Cerablus’a girdi."

"SAVAŞIMIZ TÜRK ORDUSUNA KARŞI DEĞİL"

"Buna rağmen, Cerablus Askeri Meclisi olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki bizim savaşımız Cerablus’a son olarak giren gruplar ve Türk ordusuna karşı değildir. Bizim savaşımız DAIŞ çetelerine karşıdır. Fakat saldırılar kim ve hangi taraftan gelirse gelsin biz aynı zamanda meşru savunma hakkımızı da kullanacağız.

Bu sebeple bir kez daha belirtiyoruz ki DAIŞ’ı çıkaracaklar diye diğer El Kaide ile bağlantılı grupların getirilmesine karşıyız ve kabul etmiyoruz."