Cengiz İnşaat'a karşı direnen İkizdereliler hakkında takipsizlik kararı verildi

Cengiz İnşaat'a karşı direnen İkizdereliler hakkında takipsizlik kararı verildi

İkizdere'deki İşkencedere Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sırasında, jandarmaya 'taş attıkları' iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 16 köylü için takipsizlik kararı verildi.

Rize İkizdere'ye bağlı İşkencere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından işletilmek üzere yapılmak istenen taş ocağına karşı direnen ve direniş sırasında jandarmaya taş attıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 16 yurttaş hakkında takipsizlik kararı verildi.

16 köylü hakkında; Jandarma Genel Komutanlığı’nın şikayeti ile 27 Nisan 2021 tarihinde, taş attıkları iddiasıyla 'görevi yaptırmamak' suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Kalkandere Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi. Takipsizlik kararında 'taş attıklarını gösterir somut delil bulunmadığı' belirtildi.

YIKIM SÜRECİ ERTELENDİ

Söz konusu direniş alanı için acil kamulaştırma kararı çıkarılmış ve yetkililer yıkım için harekete geçmişti. İkizdereliler'in avukatı tarafından yapılan itiraz neticesinde yıkım süreci için bilirkişi raporu beklenmesi gerektiğinden yıkım şu an için ertelendi.

DAHA FAZLA