Cengiz Holdinge 4 milyonluk bir ihale de Diyanet'ten

Cengiz Holdinge 4 milyonluk bir ihale de Diyanet'ten

Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 yılı “elektrik enerjisi” ihalesini aldığı açıklandı.

Yolsuzluk operasyonları olarak adlandırılan 17-25 Aralık sürecinde, halka ettiği küfürle hafızalara kazınan Mehmet Cengiz, kamunun milyonlarca liralık bir ihalesini daha aldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 30 Kasım 2020 tarihinde “2021 yılı elektrik enerjisi alımı” için bir ihale düzenledi. İhaleyi, 3 milyon 921 bin TL teklif veren Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı ve 21 Aralık 2020 tarihinde de sözleşme imzalandığı belirtildi.

MECLİS’İ DE CENGİZ AYDINLATIYOR

TBMM’nin de elektrik enerjisi ihalesini geçen aylarda yine Cengiz Elektrik Şirketi’nin aldığı açıklanmıştı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı 13 Kasım tarihinde 2021 yılı elektrik enerjisi alımı için bir ihale düzenledi. İhaleyi, 12 milyon 932 bin TL teklif veren Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı açıklandı. TBMM ile şirket arasında da 3 Aralık tarihinde sözleşme imzalandı.

BAKANLIKLAR DA CENGİZ’DE

Cengiz Elektrik Şirketi, bakanlıkların da aralarında yer aldığı onlarca kamu kurumunun milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı. Cengiz Elektrik’in elektrik enerjisi ihalesini aldığı bazı kamu kurumları ile ihale bedelleri şu şekilde:

♦ Hazine ve Maliye Bakanlığı: 9 milyon 889 bin TL


♦ Emniyet Genel Müdürlüğü: 45 milyon TL

♦ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 3 milyon 424 bin TL