Cenaze namazı kılınan köyde koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Cenaze namazı kılınan köyde koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Nevşehir'deki Taşkınpaşa köyünde kılınan cenaze namazının ardından bir kişi daha koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirmesiyle köydeki ölü sayısı 3'e yükseldi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde kılınan cenaze namazının ardından bir kişinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı hayatını kaybetmesiyle köyde virüsten ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Taşkınpaşa köyünde kılınan cenaze namazının ardından Covid-19 testi pozitif çıkan ve Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan İsmet A. tedavi gördüğü hastanede gece saatlerinde vefat etti. Koronavirüsten hayatını kaybeden İsmet A.’nın cenazesi bugün Taşkınpaşa köyünde alınan geniş güvenlik önlemleri altında defnedilecek.

Köyde kılınan cenaze namazının ardından 60 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu Ürgüp Kaymakamlığı tarafından köy karantina altına alınmış ve 5 Mayıs tarihinde karantina süresi ikinci defa uzatılmıştı. 430 nüfusun bulunduğu köyde 21 Nisan'da başlayan karantina, vakaların artışı ve iki ölümün gerçekleşmesinden sonra Taşkınpaşa köyünde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği 14 gün daha uzatıldı. Ürgüp Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Taşkınpaşa köyünde uygulanan izolasyonun yeni vakaların tespit edilmesi ve bulaşma riskinin olması nedeniyle 19 Mayıs saat 00.00'a kadar 14 günlük izolasyonun uzatıldığı kaydedildi.

DAHA FAZLA