Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarına yanıt: 'Görevimi yaptım'

Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarına yanıt: 'Görevimi yaptım'

Erdoğan Bayraktar'ın ismini verdiği Cemil Çiçek "Üç bakan Rıza Zarrab’la alakalı gündeme geldi. Bayraktar ise farklıydı" dedi.

17/25 Aralık soruşturması sonrasında diğer üç bakan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinden istifa eden Erdoğan Bayraktar soruşturmada kendisiyle ilgili tüm bilgilerin doğru olduğunu belirtirken dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ismini vererek "Çiçek, ‘Erdoğan dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka’ dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular" dedi.

Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek Bayraktar'ın sözleriyle ilgili Oda TV'den Caner Taşpınar'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Erdoğan Bayraktar’ın ne söylediği beni ilgilendirmiyor, ben hukuk ne diyorsa onu yaptım. Soruşturma önergesinde, dört bakan birlikte verilmişti. Erdoğan Bayraktar’a yönetilen suç isnadı ile diğer üçüne atfedilen suç isnadının alakası yoktu. Yani alakası olmayan birini koymuşlardı, benim de usul yönünden itirazım oldu. Üç bakan Rıza Zarrab’la alakalı gündeme geldi. Bayraktar ise farklıydı. Soruşturma önergesi verilecekse şayet, Erdoğan Bayraktar ayrı, üç bakan ayrı olacaktı. İç tüzük gereği bunu söyledim.”

'YALVARMA FALAN YOK'

 Çiçek, Bayraktar'ın sözlerinde geçen "Cemil Çiçek yalvardı onlara" ifadesiyle ilgili olarak ise şöyle konuştu. 

“Yalvarma falan yok. Ben Meclis Başkanı olarak görevimi yaptım. O dönemde zaten suçluluk, suçsuzlukla ilgili değerlendirme yapma şansımız yoktu. Dosyanın içeriği bilinmiyordu. O nedenle usulü yönden Meclis Başkanı olarak, önergenin veriliş tarzıyla ilgili itirazımı yaptım. O günkü pozisyonum, işin esasını incelemeye değil önergenin usulüne ilişkindir.”

'ARAMIZDA BİR PROBLEM  YOK'

Cemil Çiçek, Erdoğan Bayraktar’ın “Çiçek de beni sevmez, Erdoğan’ın adamı olduğum için” sözlerine ise şöyle karşılık verdi: 

 “Aramızda bir problem yok ama haklılığını göstermek adına böyle bir şey söylemiş olabilir. ‘Beni sevmeyen biri bile beni ayrı tuttu’ mesajı vermek için olabilir. Haklılığını göstermek böyle değil, siyaset hukukuna göre yapılır. Filancayı seviyoruz, ya da sevmiyoruz diye yapılmaz, böyle bir şey yok. Bu ilkel bir durum, ben bu ilkelliği hiç yapmadım.”

Bayraktar dün yaptığı açıklamada “Benim çocuklarımdan tutuklanan olmadı. Benim dosyamdan kimse tutuklanmadı. Dosyamda Cemil Çiçek, yalvardı onlara. Çiçek de beni sevmez, Erdoğan’ın adamı olduğum için. Çiçek, ‘Erdoğan dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka’ dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular. Ama ben kimseye bir şey demiyorum. Kimde hakkım varsa, helal olsun” ifadelerini kullanmıştı.