Cemevinin elektriğini hukuksuz biçimde kestiler

Cemevinin elektriğini hukuksuz biçimde kestiler

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Cemevi Kadıköy Şubesi'nin elektriği hukuksuzca kesildi.

İstanbul Ataşehir İçerenköy'de bulunan PSAKD ve Cemevi Kadıköy Şubesi'nin  elektriği yetkililerce 'borcunuz var' denilerek kesildi. İnanç merkezlerinin elektrik, su gibi giderlerinin Diyanet İşleri Bakanlığınca karşılanması gerektiğini ve PSAKD'ın AİHM kararlarınca inanç merkezi olduğunu söyleyen dernek ve cemevi yöneticilerine ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yaşanan bu olaya dair PSAKD Kadıköy Şubesi bir açıklama yayınladı. Açıklamada Alevilerin, AKP iktidarının uyguladığı baskı ortamına boyun eğmeyeceği vurgulandı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kadıköy Şubesi'nin elektriği hukuksuz bir biçimde hiç bir mazeret göstermeksizin kesilmiştir. Buna itiraz eden dernek yetkililerine ise 'biz işçiyiz, yetkili değiliz' denilerek bir açıklama yapılmamıştır.

Geçtiğimiz yıllarda PSAKD'ın inanç merkezi olduğuna dair AİHM kararlarına göre haklı olmamıza rağmen AKP zihniyeti Alevilere ‘size istediğimi yaparım’ mesajı vermektedir ve Aleviler üzerinde psikolojik baskı kurmaya çalışmaktadır.

Bizler bu baskı ortamına itiraz ediyor kabul etmeyeceğimizi beyan ediyoruz. Herkesi yapılan bu hukuksuzluktan vazgeçilmesine ve AİHM kararlarına uyulmasına davet ediyoruz. Aleviler sizin gerici, mezhepçi, ırkçı politikalarınıza boyun eğmeyecek!"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kadıköy Şubesi Yönetimi Adına Şube Başkanı İsmail AY

DAHA FAZLA