Cemevi saldırganının tahliye talebi reddedildi

Cemevi saldırganının tahliye talebi reddedildi

Ahmet Ozan Karaca, Ankara’da 4 cemevine girip içeridekilere saldırmıştı.

Ankara’nın Mamak ve Çankaya ilçelerinde 30 Temmuz 2022 günü 4 cemevine yönelik saldırı düzenleyen ve tutuklu yargılanan Ahmet Ozan Karaca’nın tahliye talebi reddedildi.

Mamak’ta bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Sivas Divriği Gökçebel Derneği ve Ana Fatma Cemevi ile Çankaya’da bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'ne 30 Temmuz 2022 tarihinde saldırı düzenlenmişti.

SANIK KARACA TUTUKLANDI

Ahmet Ozan Karaca, girdiği cemevlerinde içeride oturanların üzerine sandalye fırlatıp, biri kesici aletle olmak üzere 2 kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Polis, Ahmet Ozan Karaca ve onunla bağlantılı olduğu tespit edilen Baver G. ile Çağdaş Can B.'yi Eskişehir'de gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Karaca tutuklanırken, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma sonunda haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına Ankara 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

DHA’nın aktardığına göre, sanık Karaca'ya dosyada yer alan telefon numaralarıyla ilgili söz verildi. Karaca, “Bahsedilen telefonlardan biri ablamın kullandığı numaradır, diğer hat ise emlak işlerimi yürüttüğüm numaramdır. Eskişehir'e gelirken telefon hattı yanımda değildi. Tutuksuz yargılanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanığın tahliye talebini reddederek, akıl sağlığı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına hükmetti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.