Cemal Kıral sonsuzluğa uğurlandı

Cemal Kıral sonsuzluğa uğurlandı

Cemal Kıral dostları ve yoldaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

16 Şubat'ta hayatını kaybeden sosyalist hareketin emektarlarından Cemal Kıral dostları ve yoldaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Cemal Kıral'ın cenaze törenine Türkiye İşçi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi olmak üzere bir çok parti ve sendika katıldı. Birleşik Metal İş'te (BMİS) yapılan törende BMİS adına Genel Sekreter Özkan Atar ve Demokrasi Dostluk Dayanışma Derneği Başkanı Talat Özmen konuştu. Mezarlıkta yapılan törende de uzun yıllar beraber çalışma yürüttüğü yoldaşları Savaş Al, Celal Uyar ve Haluk Tekeli konuşma yaptı. Ayrıca Devrimci Parti Genel Başkanı Adnan Akın ve SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur da cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

Gençliğinden bu yana mücadelenin içinde olan, Bulgaristan'da Dimitrovcu Gençlik üyesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Yönetim Kurulu üyesi, TKP Ege Yöre Sekreteri ve Merkez Komitesi üyesi olmuş ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 3. Bölge Temsilciliği ile Türkiye Maden-İş Genel Merkez Temsilciliği yapmış olan Cemal Kıral hastalık sebebiyle İzmir'de hayatını kaybetmişti.