Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili yeni deliller ortaya çıktı

Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili yeni deliller ortaya çıktı

12 gün önce Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili yeni deliller ortaya çıktı.

2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan ve öldürüldüğü düşünülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başına tam olarak neler geldiği hâlâ tartışılıyor.

Geçtiğimiz hafta 12 gündür kayıp olan Kaşıkçı'nın vahşice öldürüldüğünü söyleyen Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak olaydan iki gün sonra konsolosluk binasının içindeki bazı odaların ve konsolosun evinin bir kısmının boyandığını söyleyerek, "Öldürülmesi konusunda bir muğlaklık yok, bütün kanıtlar mevcut. Medyaya düşen bilgiler, yetkililerden aldığımız bilgiler, hatta Arap dünyasından aldığımız bilgiler bunu kanıtlıyor. Biz artık, 'Cemal Bey öldürüldü, fakat cesedi nerede?' sorusunu sormalıyız. Bunun cevabını bulmak için uğraşıyoruz." dedi.

'ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE DAİR BİRÇOK KANIT VAR'

Yaşanan olayla ilgili ellerinde birçok kanıtın olduğunu söyleyen Turan Kışlakçı "Bir kere ses kaydının olduğu yüzde 100. Bu ses kaydında da öldürüldüğüne yönelik Türkiye’nin ciddi bir kanıtı var. Biz sadece bu ses kaydının ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Cemal Bey’in iPhone saatini açık bıraktığı için oradan ses alındığı yönünde söylentiler var" dedi.

Ses kaydı dışında da birçok delilin olduğunu söyleyen Kışlakçı, "Konsolosun evini boyaması, güvenlik şirketinden gelen malumatlar... Kameraların o gün çalışmadığı yönünde bir açıklama vardı. Ama o güvenlik hizmetini veren Türk şirketi, 'Kamerada hiçbir zaman kesinti olmayacak' diye garanti veriyor. Şirket ayrıca, 'Bizden kaynaklanması imkânsız, konsolosluktan oldu. Bunu araştırıp sebebini ortaya koyabiliriz. Hatta bizim kayıtlarımız var. Kapalı olduğunda bile orada bir şekilde yedekleniyor' diye de ekledi. Bu görüntüler çıkabilir" ifadelerini kullandı.

'KONSOLOSUN EVİ BOYANDI'

"Bu olaydan iki gün sonra konsolosluk binasının içinde bazı odalar ve konsolosun evinin bir kısmı boyanmış" diyen Kışlakçı, "Buna benzer birçok delile daha ulaşıldığını biliyoruz. Şu andaki bekleme nedeninin de cesedin aranması olduğunu düşünüyorum. Çantalarla İstanbul’un bir yerine mi bırakıldığı, yoksa asitle mi eritildiği konuşuluyor. Tabii hakikat, deliller ortaya çıkarılıp ceset bulunduktan sonra ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

'UÇAKLA 15 KİŞİLİK CİNAYET TİMİ GELDİ'

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla uyuşan saatlerde Türkiye'ye Suudi Arabistan'dan uçakla gelen 15 kişilik bir ekibin olduğu görüntülerle kanıtlandı. Turan Kışlakçı, ortaya çıkan görüntülere dair şunları söyledi:

"İki gündür bu video için, Suudi Arabistan 'Onların yaptığı turistik bir seyahatti. Türkiye hükümeti abartıyor, yalan söylüyor' diyor. Hatta bunu meşhur El-Arabia bile yaptı. Biz de, 'Bunlar seyahat için geldiyse otelde dört gün rezervasyonları olduğu halde neden bir gün kaldılar?' diye soruyoruz. Hatta bir gün bile değil; gece 3’te geliyorlar, akşama doğru çıkıyorlar. Havaalanında iniyorlar, otele yerleşiyorlar. Otelden Kapalı Çarşı’ya gidip farklı farklı birçok çanta satın alıyorlar.

Saat 12’yi çeyrek geçe konsolosluğa gidiyorlar, 3’ü çeyrek geçe konsolosluktan çıkıyorlar. Cemal, konsolosluğa 13.15’te giriyor. Yaklaşık 3 saat konsoloslukta kalıyorlar. Sonra konsolosun evine gidiyorlar. Ardından da otele gidip, çıkış yapıp havaalanına gidiyorlar. Böyle bir seyahat olabilir mi? Burada başka bir olayın döndüğü çok bariz bir şekilde ortada."

'GELEN EKİBİN İÇİNDE ADLİ TIPÇILAR VAR'

"İçlerinde adli tıpçılar, iyi silah kullanan insanlar ve Muhammed bin Selman’ın korumaları var" diyen Kışlakçı, "Bütün bunlar, bunun çok iyi organize edilmiş bir cinayet olduğunu gösteriyor. Bu bir cinayet timiydi ve buraya suikast işlemek için gelmişti. Adli tıpçının olmasını bir de delilleri yok etmeleri için kullandılar. Büyük ihtimalle farklı yöntemler uygulamak için yapıldı. Zaten detaylar ortaya çıktığında da onun görevini bariz biçimde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

'ÖLDÜRÜLME NEDENİ MUHAMMED BİN SELMAN’IN POLİTİKALARINI ELEŞTİRMESİYDİ'

Habertürk'e Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin sebebine dair değerlendirmelerde bulunan Kışlakçı, "Cemal Bey'in Suudi Arabistan'la ilgili çok bilgiye sahip olmasından dolayı böyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Bence öldürülme nedeni tamamen Selman’ın politikalarını eleştirmesiydi. Çünkü Cemal, yazdığı her yazıyla bölgedeki bütün aydın ve entelektüelleri etkileyen biriydi. Hatta Suudi rejimi içindekileri bile etkiliyordu. Selman’ın yanındaki birçok insanın bile Cemal’in yazılarını okuduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.