Cemal Kaşıkçı davasında yeni gelişme

Cemal Kaşıkçı davasında yeni gelişme

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkmayan ve öldürüldüğü düşünülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin yürütülen dava kapsamında yeni gelişmeler yaşandı.

2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan ve öldürüldüğü düşünülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davası kapsamında Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu'nun görevinden alındığı açıklandı.

[ih2]

BAŞKONSOLOS HAKKINDA SORUŞTURMA

Reuters'ın Arap basınına dayandırdığı haberine göre Başkonsolos, ihlaller dolayısıyla inceleme altına alınacak. Hakkında soruşturma başlatılacak olan Muhammed El Uteybi, salı günü tarifeli bir uçakla İstanbul'dan ülkesine geri dönmüştü.

11 SUUDİ YETKİLİ GELDİ

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubu dahilinde 11 Suudi yetkili, incelemelerde bulunmak üzere İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi.

Muhammed el Uteybi'nin Levent'teki konutuna 4 sivil ve bir resmi araç giriş yaptı. Türkiyeli heyetin de inceleme ve arama için konuta gelmesi bekleniyor.