Cemaat yurdunda 12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Otopsi yapılmadan defnedildi

Cemaat yurdunda 12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü: Otopsi yapılmadan defnedildi

İsmailağa Cemaati'nin Esenyurt'taki bir merkezinde hafızlık yapan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Çocuğun cenazesi cemaat tarafından hemen toprağa verilirken, otopsisi yapılmayan çocuğun ölüm nedeni bilinmiyor.

İsmailağa cemaatinin yurdunda 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Sözcü’den Deniz Ayas’ın haberine göre yurtta yatılı olarak kalan M.O.K., iddiaya göre Kuran okurken fenalık geçirerek hayatını kaybetti.

POLİSE VE SAĞLIK KURUMLARINA BİLDİRİLMEDİ!

Ağzından kan geldiği bildirilen çocuğun cesedi daha sonra yurt görevlileri tarafından ailesine teslim edildi. Olay sonrası ne polise ne de sağlık görevlilerine haber verilmediği öğrenildi. Ailesinin de cemaat mensubu olduğu öğrenilen çocuğun cenazesi, önceki gün İsmailağa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına; Metin Balkanlıoğlu başta olmak üzere İsmailağa cemaatinin öne çıkan isimleri katıldı.

‘AĞZINDAN KAN GELDİ’

Konuyla ilgili konuşan İsmailağa Cemaati yetkilileri ise “Çocuk zaten kalp hastasıydı. Yavrumuzun Kuran okurken ağzından kan gelmiş. Hakkın rahmetine kavuşmuştur” dedi.

‘RAHLE BAŞINDA VEFAT ETTİ’

İsmailağa cematine yakın sosyal medya hesabından olayla ilgili yapılan açıklamada ise “İstanbul'daki İsmailağa Dergâhı Medreselerinden birinde hafızlık yapan, 12 yaşındaki talebe kardeşimiz, rahlenin başında vefat etmiştir. Cenazesini Kemal Efendi Hocamız kıldırmış, duaları ve telkini Metin Hoca Metin Balkanlıoğlu Hocamız yapmıştır” denildi.

DAHA FAZLA