Celal Şengör: Kendi dışkımı yedim

Celal Şengör: Kendi dışkımı yedim

Şengör, yine 12 Eylül ve Kenan Evren hayranlığını anlatırken, bu defa daha da ileri giderek "darbede ABD parmağı yok" dedi.

12 Eylül döneminde hapishanelerde dışkı yedirilerek yapılan işkenceleri savunan Kenan Evren hayranı jeoloji profesörü Celal Şengör, kendi dışkısını yediğini söyledi.

EkşiSözlük’te yazarların sorularını yanıtlayan Şengör, bir yazarın ”Kendi dışkınızı hiç yediniz mi? beğendiniz mi? dışkı yemek isteyenlere neler önerirsiniz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

”Yedim. Hatta onun dışında İsviçre’de benim doktora alanımda otlayan ineklerinkini de tattım. Dağ keçilerinin de tattım. Özellikle insan dışkısı acıydı. Ötekiler de tatlıydı ama insanınki kadar acı değildi. Bu bir merak meselesidir, merak eden her şeyi dener.”

12 EYLÜL VE KENAN EVREN ÖVGÜLERİNE DEVAM

12 Eylül ve Kenan Evren övgülerine de devam eden Şengör, darbenin demokrasi adına yapıldığını iddia etti. Darbeci generallerle arasındaki ilişkiye dair de açıklamalar yapan Şengör, çelenk gönderdiği Evren’in cenazesine katılamadığı için üzgün olduğunu söyledi.

‘DARBEDE ABD PARMAĞI YOK’

Şengör ayrıca, 12 Eylül’ün Amerikancı bir darbe olmadığını da iddia etti. Şengör, darbecilerin ABD’den icazet almadığını, eski generallerden Çevik Bir’i referans göstererek ispat etmeye çalıştı.