Çekmeköylü kadınların emekleri belediye tarafından yok edildi

Çekmeköylü kadınların emekleri belediye tarafından yok edildi

Çekmeköy'de kadınların bir araya gelerek, ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya karşı düzenledikleri dayanışma etkinliğinde süsledikleri ağaçlardaki örgüler, belediye ekiplerince sökülüp atıldı.

İleri Haber

Çekmeköylü kadınlar 29 Temmuz Pazartesi günü bir araya gelerek ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya karşı düzenledikleri dayanışma etkinliğinde Doğa Park'ta örgü örüp ağaç gövdelerini giydirmişti.

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden de giydirme için izin alınmış ve bizzat müdürlüğün görevlendirmesiyle bu etkinlikten memnun olmalarından dolayı belediye görevlileri saatlerce fotoğraf ve video kaydı almıştı.

Kadınların 5 saat emek verip örüp giydirdikleri ağaçlar, gece yarısı birilerinin talimatı ile sökülerek bir kenara çöp gibi atıldı. Kadınlar bütün uğraşlarına rağmen kendilerine izin veren yetkiliye tüm gün ulaşamadılar. 'Ne kadar güzel keşke bütün parktaki ağaçları yapsanız' diyen ve kadınların tekrar buluşup örüp giydirme hevesini artıran yetkili artık ulaşımaz oldu.

Kadına, emeğe, saygı duymayan, kendi yaptıklarının bile arkasında duramayan bir belediye ve anlayışıyla karşılaşan kadınlara atılan mesajda, 'sanattan anlamayan' temizlik işçileri hedef gösterildi. Duruma tepki gösteren Çekmeköylü kadınlar sorumlulardan açıklama bekliyor.