Çekmeköylü kadınlardan ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ eylemi

Çekmeköylü kadınlardan ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ eylemi

Çekmeköylü kadınlar "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" eylemi yaptı.

İleri Haber

İstanbul'da Çekmeköylü kadınlar "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" eylemi yaptı. Eylemde yapılan basın açıklamasında, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz, hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" denildi.

Kadın ve erkeğin kanunlar karşısında eşit olduğunun söylenmesine rağmen, "de çoğu zaman hakları gasp edilen, tacize, şiddete, tecavüze uğrayan, sözüm ona "çok sevildiği için öldürülen" kadınların olduğu bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Erkek şiddeti yüzünden aramızdan ayrılan yüzlerce kadın arkadaşımızı unutmadık, unutmayacağız! Üzgünüz ki, bu sayılara her gün yenileri eklenerek, sayı hızla artmaya devam ediyor. Öfkeliyiz! Biliyoruz ki, İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı bu arkadaşlarımız hayatta olabilirlerdi" denildi.

Çekmeköylü kadınların açıklamasının devamı ise şöyle:

"Biz kadınlar yaşamak istiyoruz, bu zaten en doğal hakkımız. İstanbul Sözleşmesi kadınların ve çocukların hayatlarını korumak için verilen bir sözdür. Şimdi bu sözden dönmeye kalkmak demek, her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü, çocuk istismarının arttığı bir ülkede biz kadınları ve çocukları göz göre göre savunmasız bırakmaktır.

Bu sebeple hayatlarımız için, çocuklarımız için, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını gündeme getirenlere karşı hep birlikte "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!" diyoruz.

Sadece İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin gündemden kaldırılmasını değil, sözleşmede yer alan maddelerin uygulanmasını da talep ediyoruz.

               - İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz!

               - Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz!

               - Yaşasın kadın dayanışması!"

DAHA FAZLA