Çekmeköy'de ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya karşı kadın dayanışması!

Çekmeköy'de ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya karşı kadın dayanışması!

Çekmeköy'de kadınlar, ötekileştirmeye ve ayrıştırmaya karşı bir dayanışma etkinliği düzenlediler. Etkinlikte, dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

İleri Haber

İstanbul Çekmeköy’de kadınlar ötekileştirmeye, ayrıştırmaya, ikincil sınıf konumlandırmaya karşı bir araya geldi. Etkinlikte dayanışma ile farkındalığın arttırılarak daha üretken, söz sahibi olacak gücü oluşturabiliceği vurgulandı.

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunan Doğa Park’ta ötekileştirmeye, ayrıştırmaya, ikincil sınıf konumlandırmaya karşı dayanışma için bir araya gelen kadınlar örgüler örüp, ağaçları süsledi.

Dayanışma etkinliğinde yapılan konuşmada, Çekmeköy’de farklılıkları ile bir araya gelen kadınlar olarak dayanışmayı büyüterek, ötekileştirilmiş, ayrıştırılmış, toplumsal baskılara uğrayan, ekonomik olarak bağımlı halde olan kadınlara ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

Konuşmada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bizler Çekmeköy’de yaşayan, yaşadığı çevreye ve dünyaya duyarlılığı olan farklı bakış açılarımız olsa da bu farklılıklara rağmen bir araya gelip yaşadığımız dünyaya, çevremize katkı sunacağımıza olan inancımızla bir yola çıktık.

Bugün burada biz kadınların bir araya gelince dünyayı nasıl güzelleştirdiğini görmeyen gözlere, anlamak istemeyen anlayışlara göstermek için buluştuk.

Yaşadığımız bu toplumda biz kadınların ötekileştirmeye, ayrıştırmaya, ikincil sınıf insan konumuna sokulmaya çalışılmasına rağmen, ‘söyleyecek sözümüz, yapacak işimiz var’ demek için buradayız.

Bizler var olduğumuz dünyayı sevgiyle ve emekle güzelleştirmekteyiz. Bizler birer önemli özneyiz ancak bizler, bizleri yöneten erkek egemen siyasetçilerin oluşturduğu yasalarla dar alanlara sıkıştırılmaya çalışılıyoruz. O da yetmiyor şiddete, tacize, ekonomik baskılara maruz kalıyoruz ve yasalar bizleri yeteri kadar koruyamıyor.

İşte bu noktada artık kendimizle ilgili haklar için bizler birbirimizle dayanışıp, örgütlenip, mücadele vermeliyiz.

Çekmeköylü kadınlar olarak Türkiye genelinde bir şey yapamasak bile burada, yaşadığımız bölgede dayanışma ile birbirimizin farkındalığını arttırarak daha üretken, söz sahibi olacak gücü oluşturabiliriz.

Nasıl mı?

Yerel yönetimlerden başlayıp, artık söz hakkı elde etmeliyiz. Bakın Çekmeköy’de iki kadın muhtarımız var. Yarattıkları farkındalık hepimize örnek olmalı. Bu sayıyı arttırmalıyız. Belediye meclislerinde bizim daha çok sözümüz olmalı.

Kendi yaşadığımız alanlarla ilgili bizim fikrimizin alınması konusunda baskı unsuru oluşturabiliriz.

Yani kısaca sadece seçen değil, seçilen de olmalıyız.

Bizler Çekmeköy’de yaşayan her kadının toplumsal hayata katılmasına ön ayak olmalıyız. Kadınların ekonomik dayanışmasını geliştirmenin yöntemlerini ortaya koymalı ve bunu gerçekleştirmeliyiz.”

DAHA FAZLA