Çekmeköy'de katliam sürüyor: İkinci 'operasyon'da da 100'e yakın ağaç kesildi!

Çekmeköy'de katliam sürüyor: İkinci 'operasyon'da da 100'e yakın ağaç kesildi!

Çekmeköy'de ağaç katliamı sürüyor. Pazartesi günü kesilen 100'den fazla ağaca, dün 100 kadar ağaç daha eklendi. Belediye ise bu katliamı kendisinin yapmadığını iddia etse de tüm işaretler 'operasyon'un belediye tarafından yapıldığını gösteriyor.

Tugay Candan - Twitter: @TugayCandann

Mail: [email protected]

İstanbul Çekmeköy’de belediyenin sokak genişletme projesi kapsamında pazartesi günü kesilen 100 civarı ağaca, dün yaklaşık 100 ağaç daha eklendi. Katliamı görüntülemek isteyen mahalle sakinleri, belediye ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılırken, kesim sırasında yollar yine zabıtanın bariyerleriyle kapatıldı.

İstanbul’un Çekmeköy ilçesi Çamlık Mahallesi, Çamlık Sokak’taki 100’den fazla ağaç, AKP’li Çekmeköy Belediyesi tarafından pazartesi günü yapılan bir ‘operasyon’la kesilmişti. Yeni yapılan Şile Otoyolu’nun kenarında bulunan ve belediyeye ait olan ağaçlık alanda dün yine yaklaşık 100 civarı ağaç kesildi. Kesim sırasında bölgeye çıkan yollar yine zabıta bariyerleriyle kapatıldı. Dün yapılan kesimin ardından da bu sabah, kesilen ağaçlar alandan kaldırıldı.

Olayla ilgili konuştuğumuz bir mahalle sakini, dün bölgeye gelen ekiplerin kesime devam ettiklerini söylerken, görüntü almak istediğinde ise kendisine tepki gösterildiğini dile getirdi.

BELEDİYE İNKAR EDİYOR

Çekmeköy Belediyesi ise arayıp bilgi almak isteyen yurttaşlara, mevcut alanda belediye bünyesinde bir çalışma yapılmadığı ve Orman İşletme Şefliği tarafından bu çalışmanın yürütüldüğü cevabını verdi. Ancak mahalle sakinleri, kesim yapanların belediyenin ekipleri olduğunu ve Orman İşletme Şefliği memurlarının da bu ekiplere refakat ettiğini söylediler.

‘YEŞİLİN KALBİ BURADA ATACAK’TI!

Çekmeköy Belediyesi’nin “Çekmeköy’e yeni bir yeşil alan daha kazandırıyoruz” duyurusuyla başlattığı Çamlık Sokak’ın genişletileceği projede, Çamlık Mahallesi tel boyunda bulunan yol kenarındaki alanların da vatandaşların kullanımına sunulacağı iddia edilmişti.

29 bin metrekare yeşil alana sahip olacağı da iddia edilen alanda yürüyüş-koşu parkuru, bisiklet yolu, dinlenme alanları ve yağmur barınaklarının da yer alacağı duyurulmuştu.

Projenin sloganı ise bugünkü tabloyla birlikte düşünüldüğünde tam bir ironiyi ifade edecek cinsten: "Yeşilin kalbi burada atacak"

 

DAHA FAZLA