Çekmeköy'de 27 köpek ortadan kayboldu: 'Zehirleyip gömdüler' iddiası

Çekmeköy'de 27 köpek ortadan kayboldu: 'Zehirleyip gömdüler' iddiası

Çekmeköy'de 27 köpeğin ortadan kaybolması üzerine başlatılan savcılık soruşturmasında sonuç elde edilemedi.

Çekmeköy'de bazıları yavru olmak üzere 27 köpeğin ortadan kaybolması üzerine mahallelinin şikayetiyle savcılık kayıp köpekler için inceleme başlatırken, mahalledeki köpekler 'zehirlendikten sonra gömüldü' iddiaları üzerine bölgede kazı yapıldı.

Hilal Altuntaş isimli hayvansever, Çekmeköy'de ailesinin yaşadığı eve yakın noktada bulunan ağaçlık alanda arkadaşlarıyla birlikte 27 köpeği besliyordu. Altuntaş, 24 Temmuz ile 5 Ağustos arasında şehir dışında çıkmasının ardından geri döndüğünde ağaçlık alanda köpeklerin olmadığını fark etti. Mahalle sakinleri, köpeklerin zehirlenerek belediye ekipleri tarafından gömüldüğünü öne sürdü fakat Çekmeköy Belediyesi o tarihlerde herhangi bir hayvan defni yapılmadığı, kayıtlarda böyle bir çalışma olmadığı öğrenildi.

Konuya ilişkin çalışma başlatan derneklerin Çekmeköy Kaymakamlığı'na ulaşması üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Mahalle sakinlerinin köpeklerin gömüldüğünü iddia ettiği yerlerde savcılık talimatıyla belediye ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri polis gözetiminde kazı yaptı. Yapılan kazı işleminde eski olduğu değerlendirilen ölü bir köpeğin kalıntılarına rastlandı. Geniş bir bölgede yapılan arama ve kazı çalışmalarından netice alınamayınca kazı çalışmaları sona erdi. Ağaçlık alanda köpeklerden geriye sadece su kapları ve kulübeler kaldı.

'MAHALLELİ HAYVANLARDAN HAZETMİYOR'

Mahallede yaşayan bazı kişilerin köpekleri istemediğini belirten Altuntaş şöyle konuştu:

"İnsanlar kaplarımızı aldılar. Su kaplarımızı söktüler, evlerimizi yıktılar. Beslemeye yapmayalım diye yaptılar. Mahalleli kesinlikle hayvanlardan haz etmiyor. Hepsine hazmetmiyor diyemem. Birkaç hane ile benim sözlü tartışmam oldu. Gelip kendileri bana saldırdılar. 'Bunlar pislik yayıyor, siz besliyorsunuz biz sokağa çıkamıyoruz, çocuklarımız güvence altında değil' dediler. Kesinlikle böyle değil. Hayvanlar zaten çok ürkekti." (DHA)

DAHA FAZLA