Çekmeköy Dayanışma Derneği'nden faşist saldırı ve tehdide karşı suç duyurusu

Çekmeköy Dayanışma Derneği'nden faşist saldırı ve tehdide karşı suç duyurusu

Çekmeköy Dayanışma Derneği, sosyal medyadan yapılan faşist saldırı ve tehdide ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunup ardından da basın açıklaması yaptı.

İleri Haber

Çekmeköy Dayanışma Derneği (ÇDD) gönüllüleri, derneğin Twitter hesabına @AsenaBozkurt_61 isimli kullanıcı tarafından yapılan çirkin saldırı ve tehdide ilişkin 26 Kasım Salı günü savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından bugün gönüllülerle birlikte kahvaltı düzenleyen ÇDD, kahvaltının ardından saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

ÇDD'nin "Herhangi bir üyemizin, gönüllümüzün başına bir bela gelirse sizi sorumlu tutar ve ne yapılması gerekiyorsa korkmadan yapacağımızdan emin olunmasını istiyoruz" dediği açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Yolculuğumuza bu tarihten 3 yıl önce Hamidiye Mahallesi'nde yasal kuruluşumuzu yaparak başladık. Boş bir dükkandan mahallemize dayanışma ruhunu yaymaya çabaladık. Gecemizi gündüzümüzü ve her anımızı daha nasıl büyütebiliriz bu dayanışmayı diye düşündük. Biz yola çıkarken toplumun kimi kesimleri tarafından yaptığımız işler yadırgandı. Amacımız muradımız yaşadığımız yerde bilimin, dayanışmanın, eğitimin ve kültür sanatın adresi olmaktı. Geçmişe dönüp baktığımızda önümüze koyduğumuz hedeflerin bir kısmına ulaştık kalan kısmına ise ulaşmak üzereyiz.

Yaptığmız işlerde hiç kimsenin bireysel çıkarlarını ön plana çıkarmadık. Komşularımızın, mahalle halkımızın, Çekmeköylü yurttaşlarımızın haklarını ve çıkarlarını gözettik.

Çekmeköyümüzün biricik ormanları katledilirken dur dedik.

Çocuklarımız istismara uğradıkları zaman sesimizin en gür sesi ile 'pis ellerinizi çekin' diye haykırdık.

Kadınlarımız şiddete uğradıkları zaman vicdanımızın bütün cesareti ile yanlarında olduk.

Evlerinden haksız ve hukuksuz yere atılan komşularımız ile ekmeğimizi ve sevgimizi bölüştük.

Eğitimin her ne koşulda olursa olsun ücretsiz verilmesi gereken insani bir hak olduğunu savunduk ve bunun neticesinde gençlerimize, çocuklarımıza sınava hazırlık dersleri ve bilimi sevdirmek için bilim atölyeleri düzenledik.

Gözlerimizi her açtığımızda sanattan ve estetik algıdan yoksunluğu gördük. Bu yüzden çeşitli atölyeler düzenledik. 

Kadınlarımızın en büyük sorunlarından biri olan üretimin içerisinde faal halde olmama durumunu gözlemleyip kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları için el emeği atölyelerinde çeşitli dersler ile para kazanmalarını sağlayacak ürünler üretmelerini sağladık.

Biz hiçbir zaman ayrımcı olmadık her zaman kapsayıcı olmaya çalıştık. Fakat çeşitli zaman dilimlerinde kim olduklarını bildiğimiz bir takım çeteler tarafından çirkin iftiralara maruz kaldık. Herkes bizlerin nasıl bir birey olduğunun farkında ve bilincinde. Dayanışmacı ve aydınlanmacı tavrımızı bizleri tehdit ederek bırakacağımızı sanıyorlar ise büyük bir yanılgı içerisindedirler.

Buradan tüm kamuoyuna duyurmak isteriz:

Sahte isimler ve hesaplar ile yaptığınız tehditler boşunadır. Sizler, bizlerin kim olduğunu bildiğimiz birtakım korkak çetelersiniz. Gerekli şikayetleri savcılığa yapmış bulunmaktayız ve bu sürecin takipçisi olacağız. Son olarak şunu belirtmemizde fayda vardır. Herhangi bir üyemizin, gönüllümüzün başına bir bela gelirse sizi sorumlu tutar ve ne yapılması gerekiyorsa korkmadan yapacağımızdan emin olunmasını istiyoruz.

Yaşasın dayanışma 
Yaşasın ÇDD"