Çekmeköy Dayanışma Derneği yeni adresine taşındı

Çekmeköy Dayanışma Derneği yeni adresine taşındı

Çekmeköy Dayanışma Derneği yeni adresine taşındı. Düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Hamiyet Şabudak, konuşmasında dayanışma çağrısı yaptı.

İleri Haber

Çekmeköy Dayanışma Derneği yeni adresine taşındı. Açılışa Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da katıldı.

Ayrıca Kaz Dağları İstanbul Dayanışması da, dernekle dayanışma faaliyeti göstermek üzere ve Kaz Dağları’ndaki talana dikkat çekmek için açılışta stant açtı.

Derneğin yeni yerinin açılışında konuşan dernek başkanı Hamiyet Şabudak, konuşmasında Barış Atay’a teşekkür ederek, mayıs ayında hayatını kaybeden TİP Merkez Komitesi üyesi ve İşçi Bürosu Sekreteri Utkan Adıyaman’ı andı.

Sözlerine derneğin kuruluşunun üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak başlayan Şabudak, “Bu dernek, 20 kişinin dört duvar arasında birkaç sandalye, elektrikli ısıtıcı, bir adet masa bitmek tükenmek bilmeyen heyecan ve insana olan inançları sayesinde kuruldu” dedi.

Şebudak’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

 ‘YOKLUKTAN UMUT BÜYÜTTÜK’

Sevgili dostlar,

Öncelikle bu özel günde bizi yalnız bırakmayan Sevgili Barış Atay’a çok teşekkür ediyoruz.

4 yıl boyunca yokluktan bir umut büyüttük Çekmeköy’ün her sokağında.

4 yıl önce aralarında mayıs ayında kaybettiğimiz Utkan Adıyaman öğretmenimizin de içinde bulunduğu 20 kişinin dört duvar arasında birkaç sandalye, elektrikli ısıtıcı, bir adet masa bitmek tükenmek bilmeyen heyecan ve insana olan inançları sayesinde kuruldu bu dernek.

Hiçbir şey bilmiyorlardı dernekçilik hakkında. Tek bildikleri ve inandıkları kol kola olunca üstesinden gelemeyecekleri hiçbir şeyin olamayacağıydı. Toplandılar, konuştular eksiklerini tespit ettiler ve kolları sıvayıp işe koyuldular.

İşte o günden bugüne sıvanan kollara yenileri de eklenerek bu dayanışma ağı giderek büyüdü ve güçlendi.

DAYANIŞMA VURGUSU

Sürekli çalıştık emek verdik. Gecemizden gündüzümüzden, kimi zaman eşimizden kimi zaman dostumuzdan fedakârlık ettik. Ve bunları yaparken kişisel menfaat güden hiçbir gönüllümüz olmadı. Hedefimiz hep ortak menfaatler oldu.

Öğretmen gönüllülerimiz çocuklarımıza gönüllü ders verdi. Dikiş nakış bilen dostlarımız kadınların el emeğini ekonomik güce çevirdi. Enstrüman çalan arkadaşlarımız gönüllü kurslar vermeye başladı. Şair ve yazar dostlarımız sayesinde edebiyat günleri düzenledik. Yani kısaca kimin ne konuda yetkinliği varsa alan açmaya çalıştık. Çünkü biliyoruz ki kolektif bir akılla yönetilen her kurum ilerler ve hedeflerine kavuşur. Kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar bütün kararlarımızı meclislerimizde tartışarak aldık. Şeffaf ve hesap verebilir olduk. Bu sayede alnımız açık ve başımız dik.

‘BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Yeni yerimizin açılışı ile önümüze koyduğumuz hedeflere bir adım daha yaklaştığımızı biliyoruz. Siz değerli gönüllülerimiz ile aşamayacağımız zorluk ve başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Bizler bir arada çok daha güçlüyüz. İlk günden beri dediğimiz gibi; geleceği birlikte kuracağız. Elele kol kola omuz omuza hep birlikte.