'ÇED Raporu'nu okumadılar' diyen Bakan Kurum'a yanıt: 'Ya Kanal Ya İstanbul' demeye devam edeceğiz'

'ÇED Raporu'nu okumadılar' diyen Bakan Kurum'a yanıt: 'Ya Kanal Ya İstanbul' demeye devam edeceğiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 104 amiralin bildirisiyle ilgili Kanal İstanbul sözlerine tepkiler sürüyor.

İleri Haber

Kanal İstanbul’a ilişkin Bakan Kurum’un “Bugün, 'ya kanal ya İstanbul' diyenlerle, ÇED Raporu'nu okumadan televizyonlarda ahkam kesenlerle bildiriye imza atan 103 emekli amiralin kullandığı ifadeler ne kadar da birbirlerine benzemektedir” sözlerine Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’ndan yanıt geldi. Yapılan açıklamada, “Biliyoruz, her şeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz! ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ demeye devam edeceğiz” denildi.

104 emekli amiralin ‘Montrö Sözleşmesi’ bildirisine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bildiriyi yayımlayan emekli askerlere tepki göstermiş ve Kanal İstanbul'u yapacaklarını, buna şimdi her zamankinden daha çok inandıklarını söylemişti.

Kurum, açıklamasında Kanal İstanbul’u “doğa ve toplum düşmanı” bir proje olarak nitelendirip karşı çıkan meslek odalarına ilişkin ise “Bugün, 'ya kanal ya İstanbul' diyenlerle, ÇED Raporu'nu okumadan televizyonlarda ahkam kesenlerle, Gezi sürecinde hadsizce hükümetimizden tüm dev projelerin durdurulmasını isteyenler, Türkiye'nin tüm projelerine itiraz eden takozcu odalar ve birliklerle, bu ülkedeki her hayra fren olmaya çalışan kör ve sağır muhalefet anlayışı, bundan 1 yıl önce Kanal İstanbul'a dair millet iradesini yok sayan açıklamalarıyla ortaya çıkan 126 emekli büyükelçinin sözleriyle, dün gece yarısı, Kanal İstanbul'u bahane edip, zihinlerindeki antidemokratik kalıntıları izhar eden darbeci bildiriye imza atan 103 emekli amiralin kullandığı ifadeler ne kadar da birbirlerine benzemektedir” ifadelerini kullanmıştı.

'OKUDUK, AHKAM KESMİYORUZ'

Kurum’un bu sözlerine Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yanıt verildi. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Ya Kanal Ya İstanbul demeye devam edeceğiz! Bakan Kurum açıklama yapmış, demiş ki ‘ÇED raporunu okumadan ahkam kesenler.’ Okuduk, ahkam kesmiyoruz... Biliyoruz, her şeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz!” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı ise şöyle: