ÇAYKUR'a zarar ettiren müdüre ödül gibi atama

ÇAYKUR'a zarar ettiren müdüre ödül gibi atama

Türkiye Varlık Fonu’na 2017’de devredildikten sonra her sene zarar açıklayan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda üç yıldır vekaleten görev yapan AKP Rize İl Başkanı İshak Alim’in ağabeyi Yusuf Ziya Alim asaleten atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yeni atamalar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, 2017 yılında Türkiye Varlık Fonuna devredilen ÇAYKUR'un her senen zarar açıklayan ve vekaleten görev yapan Genel Müdür'ü Yusuf Ziya Alime'e ödül gibi bir atama yapıldı. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini 3 yıldır vekaleten yapan Alim, AKP  Rize İl Başkanı İshak Alim'in ağabeyi. Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, uzun süredir vekâletle yönetilen ÇAYKUR’a asaleten bir atama yapılmasını beklediklerini belirterek “Yapılacak atamanın da liyakate dayalı, ÇAYKUR geleneğinden gelen ve bölgeyi tanıyan kişilerden olması gerektiğini savunduk. Ataması yapılan Yusuf Ziya Alim, 3 yıldır vekâleten ÇAYKUR’u yöneten ve kurumun içinden gelen biridir. Atanması doğaldır ve bu atamanın ÇAYKUR’da çok önemli bir değişiklik yaratacağına inanmıyoruz. AKP, Türkiye’yi nasıl yönetiyorsa ÇAYKUR’u da o şekilde yönetmektedir” dedi.

'ÇAYKUR SİYASETİN GÖLGESİNDE'

Alim’in AKP İl Başkanının ağabeyi olmasına ilişkin Deniz, “Bu etik bir konu olmanın yanı sıra AKP il başkanının ve il örgütünün sorunudur. Atamanın üzerine gölge düşüp düşmemesine kendileri karar verecektir. Türkiye’de ataması yapılan kişilerin siyasetle kurdukları ilişkiler hepimizin bildiği konulardır. ÇAYKUR da siyasetin gölgesindedir” diye konuştu. 

'İSTİFA ETMELİ'

ÇAYKUR’da yönetimsel sorunlarla birlikte işçi ve üretici sorunlarının da artarak devam ettiğini kaydeden Deniz, şöyle konuştu: “Kurumun bankalara olan borcu, katlanan zararı ve stok sorunu da yerini koruyor. Artık ÇAYKUR’a genel müdür atandığına göre AKP’li Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR yönetim kurulu üyeliğinden bir an önce istifa etmesi ve Sakarya’nın sorunları ile ilgilenmesi gerekmektedir. Onun yerine ÇAYKUR’da çalışan ve işçilerin temsilcisi olan birinin bu görevi üstlenmesi gerekmektedir.”