Çavuşoğlu'ndan yurt dışından gelecek yurttaşlara ilişkin açıklama

Çavuşoğlu'ndan yurt dışından gelecek yurttaşlara ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışından Türkiye'ye gelecek yurttaşlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu açıklamasında "3 bin 614 vatandaşımızı bu gece yarısına kadar Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışından Türkiye'ye getirelecek yurttaşlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu açıklamasında Avrupa'dan tahliyelerin başladığını ve bu gece yarısına kadar 3 bin küsür vatandaşın Türkiye'ye getirilerek karantinaya alınacaklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, "Dün itibariyle Avrupa'dan tahliye başladı. 3 bin 614 vatandaşımız dönüş için başvurdu. 14 gün karantinada kalacaklar. 9 Arupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirilecekler" dedi.

'İSTANBUL VE KOCAELİ'DE KARANTİNAYA ALINACAKLAR'

Avrupa'dan getirilen yurttaşların 14 gün karantinada tutulacağını kaydeden Çavuşoğlu, "THY'nin 34 seferiyle getirilecek 3 bin 614 vatandaşın İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacak" dedi. Öte yandan Çavuşoğlu İtalya'daki öğrencilere de ulaşıldığını kaydetti.

Çavuşoğlu ayrıca, Fas'tan da 500'e yakın yurttaşın tahliye edileceğini belirterek, "1500'e yakın vatandaşımız Fas'ta. Fas'ta yok denecek kadar az vaka. Buradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Nöbet ve izinleri kaldırdık, tüm vardiya şeklinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.