Çavuşoğlu'ndan kaçırılan MİT'çilere ilişkin açıklama: PKK ile doğrudan bağlantı kurmadık

Çavuşoğlu'ndan kaçırılan MİT'çilere ilişkin açıklama: PKK ile doğrudan bağlantı kurmadık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, PKK'nin kaçırdığını açıkladığı MİT mensuplarına ilişkin açıklamasında, "Bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok" dedi.

PKK tarafından geçtiğimiz ağustos ayında yapılan açıklamada, ikisi üst düzey olmak üzere 20 MİT mensubunun ellerinde olduğu duyurulmuştu. 

Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği New York'ta Al Monitor'e konuştu. 

"PKK İLE DOĞRUDAN BAĞLANTI KURMADIK"

Al Monitor’ün, PKK tarafından 2 üst düzey MİT mensubunun kaçırılması ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görüşme yapmak için Kuzey Irak'a gideceği şeklinde haberlere ilişkin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok".