Çavuşoğlu'ndan 'İçimiz yana yana evet diyeceğiz' açıklamasına yanıt: 'Böyle yalpalarsınız'

Çavuşoğlu'ndan 'İçimiz yana yana evet diyeceğiz' açıklamasına yanıt: 'Böyle yalpalarsınız'

İçişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Çavuşoğlu, "İlkeli bir duruşunuz olmazsa böyle yalpalarsınız. Kılıçdaroğlu bu süreçte sıkışıp kaldı" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile YPG güçlerinin Kobane ve Menbiç'ten çekilmesi konusunu görüşeceklerini söyledi.

Yandaş Kanal 7'de Başkent Kulisi programında konuşan İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları dile getirdi:

"ABD'liler Mınbiç'ten çekilince oraya ve Kobani'ye bir takım girişimleri olduğu görülüyor. Salı günü, Soçi'de Sayın Putin ile görüşeceğiz. Halep katliamından bu yana Rusya ile Suriye konusunda yakın iş birliği içinde çalıştık. Ruslar her zaman bizim güvenlik endişelerimizi anladıklarını söylediler. Harekatı başlattığımızda da söylediler.

Zaten Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda biz de, Rusya da, İran da hemfikiriz. Astana sürecinde bunu konuştuk. Diğer taraftan sınırımızın öbür tarafında Kobani'den Mınbiç'ten YPG'lilerin çıkarılması konusunu Rusya ile görüşeceğiz. Buralara rejimin girmesi demek YPG'nin girmesi demek. Şuanda birlikte çalışıyorlar."

‘TRUMP CUMHURBAŞKINIMIZI ÖRNEK ALIYOR’

Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump'ı aradığını aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız artık bunlarla bir yere varamayacağımızı anlayınca ilk Trump'ı aradı ve ‘Biz şimdiye kadar sizinle çalışmak istedik ama olmadı artık kendi başımızın çaresine bakacağız" dedi. Trump da dinledi ve ‘Peki DAEŞ'liler ne olacak, burada hapishaneler var, kamplar var’ dedi. Cumhurbaşkanımız da, ‘Biz gereğini yaparız’ dedi. Trump da ‘Tamam bizim askerimizi hedef almayın’ dedi. Ortada farklı bir başkan tipi var. Trump Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyor. Cumhurbaşkanımızın zorlu bir lider olduğunu kabul ediyor. Hakkını teslim ediyor. Trump'ın Cumhurbaşkanımızı örnek aldığını düşünüyorum. Trump, Cumhurbaşkanımızın bu kadar kalabalık halkı arkasında nasıl topladığını merak ediyor."

‘O SEVİYEYE DÜŞMEYİZ’

ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektubu değerlendiren Çavuşoğlu, "Bu mektubun üslubu onu bağlar. Kötü söz sahibine aittir, seviyesi de ona aittir. Mektupta ne diyor operasyon yapmayın ben sizi bu teröristlerle bir araya getireyim diyor. Bizim cevabımız harekat oldu. Sahada verdik cevabını, Cumhurbaşkanımız telefonda da verdi "Bunu size yakıştıramadım" dedi. Biz ciddi bir devlet olarak bu seviyede bir mektup yazar mıyız? O seviyeye düşmeyiz" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA 'İÇİMİZ YANA YANA' YANITI: BÖYLE YALPALARSINIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tezkere için "İçimiz yana yana evet diyeceğiz" sözlerine ilişkin "Bu tezkereye neden için yana yana evet dersin? Ya evet dersin, ya hayır dersin. CHP içinde bu konuda bizim kadar hassas düşünen vatandaşımız var. Siyaseten hayır dese kendi tabanından tepki alacak. İlkeli bir duruşunuz olmazsa böyle yalpalarsınız. Kılıçdaroğlu bu süreçte sıkışıp kaldı" ifadelerini kullandı.