Çavuşoğlu 'tecrübeli': FETÖ'nün Amerikan yargısına nasıl sızdığını biliyoruz

Çavuşoğlu 'tecrübeli': FETÖ'nün Amerikan yargısına nasıl sızdığını biliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya ilişkin açıklamasında, "FETÖ'nün Amerikan kurumlarına ve yargısına nasıl sızdığını biliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Gazipaşa Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. 

'NASIL SIZDIKLARINI BİLİYORUZ'

ABD'de Reza Zarrab'ın tanık, Halkbank'ın eski yöneticisi Mehmet Hakan Atilla'nın ise tutuklu sanık olduğu davaya ilişkin konuşan Çavuşoğlu, Fethullah Gülen cemaatinin ABD'deki yargı kurumlarına sızdığını savunarak şunları söyledi:

Bize karşı oynanan oyunların hepsinin farkındayız. Bugün FETÖ'nün Amerika'da ne yapmaya çalıştığını biliyoruz, FETÖ'nün Amerikan kurumlarına ve yargısına nasıl sızdığını, biliyoruz ve Amerikalıların yüzüne söylüyoruz, arkasından konuşmuyoruz. Biz kimsenin arkasından konuşmayız. FETÖ, Türkiye'deki Amerikan misyonlarına da sızmış, Amerikan yargısına da kongresine de her yere tüm kurumlarına sızmıştır. O yolla bu yolla legal ya da illegal. Bu kadar açık söylüyoruz. FETÖ'yü kim kullanıyor o da ayrı bir şey. FETÖ başkasını mı kullanıyor? FETÖ birilerini bu yolda kendi terör eylemlerinde kullanıyor mu, başkaları FETÖ'yü bu yolda mı kullanıyor? Milletimiz de bunu çok iyi biliyor görüyor.

'DOKUNSAK DARBE YAPARLAR'

Konuşmasınd Kırgızistan'ı eleştiren Çavuşoğlu, Kırgızistan'ın cemaate karşı müdahalede "geç kaldığını" belirterek, "Kardeş Kırgızistan biz bunu söyleyince alınıyor ama bu bir vakadır, bizimle baş başa görüşmelerinde de söylüyorlar. 'Biz bunlara dokunmaya kalksak bize de darbe yapar' diyorlar" ifadelerini kullandı.