Çavuşoğlu: Oyalama devam ederse başımızın çaresine bakarız

Çavuşoğlu: Oyalama devam ederse başımızın çaresine bakarız

New York'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile ortaklaşa kurulması planlanan Güvenli Bölgeyle ilgili, "Bu oyalama devam ederse kendi başımızın çaresine bakarız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Güvenli Bölge’yle ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu oyalama devam ederse kendi başımızın çaresine bakarız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu New York'ta açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Gelinen noktadan memnun değiliz” dediği, ABD ile ortaklaşa kurulması planlanan ‘Güvenli Bölge’ konusunda, “Kararlıyız adımlarımızı buna göre atacağız. Eğer oyalama devam ederse devam ederse başımızın çaresine bakarız” dedi.

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Türkiye’de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşık cinayetine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Bu cinayeti işleyenlerin cezalandırılması lazım. Suudi Arabistan'dan maalesef bu durum hakkında bir iş birliği görmedik. Henüz daha cevaplanmamış sorular var. Ceset nerede? Yerel işbirlikçi kim? Bu aydınlanmamış soruların cevabını bilmek istiyoruz. Hak yerini bulması lazım. Bizim onlarla ikili ilişkilerimizde sorun yoktur. Bizim için bu mesele adalet ve hukuk meselesidir.''