Çavuşoğlu Fransız polisinin saldırısını 'ibretlik' buldu

Çavuşoğlu Fransız polisinin saldırısını 'ibretlik' buldu

Fransa'da devam eden eylemlere saldıran polisin tutumunu 'kınayan' Çavuşoğlu "Gerçekten ibret verici" yorumunda bulundu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2017 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödül töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki polis saldırısını "ibretlik" olarak yorumladı.

'GERÇEKTEN İBRET VERİCİ'

Fransa'da devam eden 'Sarı Yelekliler' eylemiyle ilgili konuşan Çavuşoğlu önce Gezi'yi hatırlattı sonra Fransız polisini eleştirdi. Çavuşoğlu, “Fransa'da yaşananlar, olabilir, gösteriler de olabilir, ama gösterilerin de aşırıya kaçtığını yer yer görüyoruz. Vandalizme karşıyız ama Fransız polisinin kullandığı aşırı güç gerçekten ibretliktir. Aşırı gücün karşısında Avrupa Birliği'nin ve Avrupa ülkelerinin tutumu da ibretliktir. Basının da tutumu bu anlamda tam bir felakettir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Avrupa'nın göçmen politikalarında, İslam düşmanlığı gördüklerini de ifade ederek, "Bugün Avrupa’da basın siyasetçilerden daha radikal olmaya başladı. Siyasetçiler, tamam ideolojilerin kurbanı olabiliyor ama maalesef bugün basının da siyasete ve ideolojiye kurban gittiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.