Çavuşoğlu: Astana ve Soçi süreçleri yara almaya başladı

Çavuşoğlu: Astana ve Soçi süreçleri yara almaya başladı

Çavuşoğlu, ''Rejimin İdlib bölgesindeki gözlem noktalarımıza taciz atışları devam ederse karşılık vereceğimizi rejimi durdurmaları gerektiğini mevkidaşım Lavrov'a söyledik" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “İdlib'de Astana ve Soçi süreçleri tamamen ortadan kalkmadı ama yara almaya başladı" dedi.

Ankara'da Yeniden Asya Girişimi Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyunu vurması sonucu 5’i asker 8 TSK personelinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

''Suriye'de yaşanan krize uzun zamandır bir çözüm bulmak için çalışıyoruz. Son günlerde İdlib'de ciddi bir gerginlik oldu. Dün de 8 şehidimiz var. Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor. Komşumuz Rusya ile bu çatışmaları durdurmak için çaba sarf ediyoruz. Rusya'ya da burada önemli görevler düşüyor. Bir an önce kalıcı ateşkes sağlamak ve kalıcı siyasi çözüm istiyoruz. Bize yönelik saldırıları tolere etmemiz mümkün değil. Karşılığını verdik, bundan sonra da vereceğiz.''

‘ASTANA VE SOÇİ SÜREÇLERİ YARA ALMAYA BAŞLADI’

Soruları da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu ''Rejimin İdlib bölgesindeki gözlem noktalarımıza taciz atışları yaptığını devam ederse karşılık vereceğimizi rejimi durdurmaları gerektiğini mevkidaşım Lavrov'a söyledik. Rejime karşılığını verdik, çok fazla zayiat verdiler. Bundan sonra da bunun karşılığını vereceğiz burada durmayacağız. Astana ve Soçi süreçleri son zamanlarda tamamen ortadan kalkmadı ama yara almaya başladı ve önemini kaybetmeye başladı. Gözlem noktalarımızın amacı ihlalleri gözetlemekti. Tüm bunlar rejimin dizginlenmesi gerektiğini gösteriyor. 'Rejimi tam kontrol edemiyoruz' bahanelerini doğru bulmuyoruz'' dedi.