Cavit Çağlar’dan Olay TV açıklaması: Yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim

Cavit Çağlar’dan Olay TV açıklaması: Yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim

“İktidar baskı yaparsa kolayı var, televizyonu kapatırım” diyen Olay TV sahibi Cavit Çağlar, kanalın bugün kapanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Yayın hayatına 30 Kasım’da başlayan Olay TV bugün kapandı. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın kapanma gerekçesini açıklayarak, Cavit Çağlar’ın “Çok fazla baskı var, devam edemeyeceğim” dediğini belirtti.

Olay TV çalışanları, kapanmayı alkışlarla protesto ederken Sarılar, "Bizi siyaha düşürmek için baskı yapanlar utansın, bizim ayıbımız değil bu” dedi.

ÇAĞLAR: KANALIN LİSANSI ELİMDE, TEKRAR BAŞLAYABİLİRİM

Olay TV ekranının kararmasının ardından açıklamalarda bulunan Cavit Çağlar, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti. Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine "yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım" dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu. Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” açıklamasını yaptı.