Çarpıcı iddia: 'Erdoğan Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a müdahale önerisinde bulundu'

Çarpıcı iddia: 'Erdoğan Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a müdahale önerisinde bulundu'

Die Welt'e konuşan “askeri kaynaklar”, Erdoğan'ın birkaç gün önce generallerden, süreçte kimsenin hayatını kaybetmemesi koşuluyla bir Yunan gemisinin batırılmasını istediğini söyledi. Söz konusu önerinin kabul edilmediği, bir başkası tarafından ise bir Yunan savaş uçağının vurulması önerisi geldiği iddia edildi.

İleri - Dış Haberler

Alman Die Welt gazetesi dün Türk askeri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'de Yunanistan’a askeri bir müdahale önerisinde bulunduğunu öne sürdü. 

"Erdoğan’ın hesaplanmış savaşı" başlıklı haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanına kalsaydı, donanması uzun zaman önce Akdeniz’de bir Yunan gemisini batırırdı" ifadesi kullanıldı.

Gazeteye konuşan “askeri kaynaklar”, Erdoğan'ın birkaç gün önce generallerden, süreçte kimsenin hayatını kaybetmemesi koşuluyla bir Yunan gemisinin batırılmasını istediğini söyledi. Söz konusu önerinin kabul edilmediği, bir başkası tarafından ise bir Yunan savaş uçağının vurulması önerisi geldiği iddia edildi. Gazeteye göre, bu öneride de “Yunan pilotun fırlatma rampasını kullanarak kurtulabileceği öngörüldü”. Ancak bu seçeceğin de generaller tarafından reddedildiği ileri sürüldü.