Cargill işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıyacak

Cargill işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıyacak

Cargill işçileri, direnişlerini İstanbul’da bulunan Cargill Genel Merkezi önüne taşıyor. İşçiler 20 Ağustos’ta İstanbul’da olacak.

Tekgıda-İş’te örgütlendikleri için işten atılan ve açtıkları işe iade davalarını kazanan Cargill işçileri, patronun kararı temyize götürmesi üzerine direnişi İstanbul’da bulunan Cargill Genel Merkez binası önüne taşımaya karar verdi. 20 Ağustos’ta İstanbul’da olacak olan işçiler, “Biz bu yoldan dönmeyeceğiz, dönmeye de niyetimiz yok” dedi.

Evrensel'in haberine göre, Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Cargill işçilerinin direnişi 478. gününde. İşçilerinin açtığı ve Bursa Orhangazi Adliyesinde görülen işe iade ve sendikal tazminat davasında mahkeme işten çıkarmaların ekonomik daralma sebebiyle değil sendikal örgütlenme nedeniyle yaşandığını, işçilerin işe iade edilmesini ve sendikal tazminat ödenmesine karar verdi. Kararın uygulanmasını isteyen işçiler, patronun kararı temyize götürmesi üzerine direnişlerini İstanbul’a taşımaya karar verdi. İşçiler, 20 Ağustos’ta İstanbul Ataşehir’de bulunan Cargill Genel merkezi önünde direnişe başlayacak.

İŞÇİLERDEN BAYRAM MESAJI

449 gün mücadele etmelerinin ardından açtıkları işe iade davalarını kazanan Cargill işçilerinin direnişleri süresince kullandıkları Twitter hesabından bayram için bir mesaj paylaşıldı.

Mesajda, Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı ve Kartal Tibet’in yönettiği ‘Talih Kuşu’ filminden bir bölüm paylaşıldı ve “Bu video tam da her bayramı çalışarak işyerinde geçiren Cargill işçilerini anlatıyor” dendi.