Caretta caretta yuvalarına zarar veren belediyeye 442 bin lira para cezası

Caretta caretta yuvalarına zarar veren belediyeye 442 bin lira para cezası

Antalya'da nesli tükenme tehdidi altındaki caretta carettaların yuvalarına iş makinesiyle girdiği belirlenen Kumluca Belediyesi'ne 442 bin 482 lira ceza kesildi.

Antalya Kumluca'da belediyeye ait iş makineleri, üzerinden geçtiği caretta caretta yuvalarına zarar verdi. Tepki çeken olay sonrası Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, belediyeye 442 bin 482 lira ceza uyguladı.

DHA'nın haberine göre, Kumluca'ya bağlı Beykonak sahilinde birkaç gün önce belediyeye ait iş makinesiyle yapılan yol açılma çalışması sırasında, gönüllü çevreciler tarafından daha önceden tespit edilerek, çubuklar ve kafesler ile işaretlenen koruma altındaki caretta caretta yuvalarına zarar gördü.
Denizle karanın buluştuğu noktada yol açan iş makinesi nedeniyle bozulan birkaç yuvadaki bazı yumurtalar ezilirken, bazıları ise açıkta kalınca diğer hayvanlara yem oldu. 

BELEDİYEYE 442 BİN LİRA  PARA CEZASI  

Caretta caretta yuvalarının tahrip edilmesiyle ilgili inceleme başlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, sahilde incelemede bulundu. Yuvaları inceleyen ekipler, Kumluca Belediyesi hakkında tutanak düzenlerken, bunun sonucunda bölgede iki farklı suç eylemi tespit edildi.

Bölgenin en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından biri olduğu belirlenirken,  Kumluca Belediyesi tarafından iki noktada denize ulaşım amacıyla sahilin tahrip edilerek, yol açıldığı ve bu nedenle de belediye hakkında 442 bin 482 TL ceza uygulandığı öğrenildi.

DAHA FAZLA