Caretta caretta yuvalama sahasına ATV ile girdiler: Durdurmak isteyen kişiyi de yaraladılar

Caretta caretta yuvalama sahasına ATV ile girdiler: Durdurmak isteyen kişiyi de yaraladılar

Manavgat’ta caretta carettaların yuvalama sahasına ATV ile giren 2 kişi, caretta caretta yuvalarını ezdi, ardından da onları durdurmaya çalışan gönüllülerin üzerine sürerek yaraladılar.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Sorgun Mahallesi’ndeki Mendirek bölgesi sahilinde, yasak olmasına rağmen dün saat 23:00 sıralarında dolaşan iki kişi caretta caretta yuvalama sahasına girdi.

Bölgedeki yuvaları koruyan Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği (DEKAFOK) Başkanı Seher Akyol ile gönüllüler Avusturyalı Stefan Feuchtinger ve kız arkadaşı İspanyol Gloria Giraldo, durumu fark edip onları durdurmak istedi. Akyol ve gönüllülerin sahile girmemeleri yönünde uyardığı ikili aldırış etmedi. Biri ATV’yi Feuchtinger’in üzerine sürdü ve diğer şüpheliyle olay yerinden hızla uzaklaştı.

Bacağından ve kolundan yaralanan Feuchtinger, hastaneye götürülüp tedaviye alınırken durum jandarmaya bildirildi. Jandarma, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

ATV’leri durdurup sahilden çıkmalarını istediklerini anlatan DEKAFOK Başkanı Akyol, “Hiçbir cevap vermeden yanımdaki gönüllünün üzerinden geçti” dedi. Akyol, olayın ardından sahile giderek yaptıkları kontrolde ise iki yuvanın zarar gördüğünü, 16 caretta caretta yavrusunun da ezildiğini belirlediklerini aktardı.

‘ÖNCE DURDULAR, SONRA BİZİM ÜSTÜMÜZE SÜRDÜLER’

Yaklaşık bir hafta önce kız arkadaşıyla tatil için Manavgat’ta yaşayan arkadaşının yanına giden Feuchtinger, arkadaşlarının anlatımı ve sosyal medyada gördüğü DEKAFOK paylaşımlarından etkilenerek gönüllü olduğunu söyledi.

Geldiği günden bu yana DEKAFOK Gözlem Bilgi Merkezi’nde gündüzleri sahil temizliği geceleri de caretta caretta nöbeti tutan Feuchtinger, dün gece yavruları kontrol etmek için yürüyüşe çıktılarını belirterek şöyle devam etti: “Caretta carettalar için sahilde yürüyorduk, bu sırada ATV’leri gördük, çok hızlılardı. Yavru carettalar çıkıyordu. Bu nedenle onları durdurmak için, ‘Durun durun caretta’ diye bağırdık. Durmuşlardı ondan sonra bir anda süratli bir şekilde üzerime doğru geldi.”

DAHA FAZLA