'Cappy canavarı'yla karşılaşan üniversiteli: 'Mide bulantısı ve karın ağrısı başladı'

'Cappy canavarı'yla karşılaşan üniversiteli: 'Mide bulantısı ve karın ağrısı başladı'

"Cappy canavarı"yla en son karşılaşan ve sosyal medya paylaşımları üzerinden gündeme oturan üniversiteli Tuğçe Kızar İleri Haber'e konuştu. Mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini söyleyen Kızar, sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

İzel Sezer - @izelsezer

Bazı dönemlerde sosyal medyada paylaşılan ve kullanıcılar tarafından "Cappy Canavarı" olarak adlandırılan madde tekrar ortaya çıktı. Meyve suyu kutusunun içinden çıkan ve ne olduğu henüz açıklanmayan madde bu sefer Antalya'da kendini gösterdi.

Antalya'da üniversite öğrencisi olan Tuğçe Kızar'ın sosyal medya platformu Twitter'da Cappy markasını etiketleyerek öne sürdüğü iddialar birçok kullanıcı tarafından yorumlandı. Konuya ilişkin İleri Haber'e konuşan Kızar, meyve suyunu içtikten sonra mide bulantısı ve karın ağrısının başladığını belirterek, sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Kızar, meyve suyu kutusunun içinden çıkan maddenin yer aldığı iki görseli paylaşarak Cappy markasını etiketledi ve "Az önce meyvesuyu aldık ve tadı garip olduğu için içemedik döküp içini açtık. siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz?? BU NEDİR ŞAKA MI? NE SATIYORSUNUZ SİZ?" mesajını paylaştı.

Tweetin altına yorum yapan diğer kullanıcılar ise "Cappy Canavarı özlenmiştin kardeşim" gibi yorumlar yaparak daha önce de yaşanan benzer durumlara dikkat çekti.

'ÜRÜNLER MARKETTEN TOPLATILDI' İDDİASI

Denetle.com.tr internet sitesinin yaptığı açıklamada ise ürünlerin piyasadan çekildiği ileri sürüldü.

Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan incelemeler sonucunda ürünün satın alındığı marketten diğer numunelerin de toplandığının öne sürüldüğü açıklamada, “Yapılan analiz sonucunda takipçimize beyan edildiği üzere ‘üründe sorun tespit edildi’ ve ürün söz konusu marketten toplatıldı. Bu konuda yakın tarihte Antalya İl Müdürlüğü tarafından söz konusu parti no’lu ürünler için genel bir toplatılma kararı çıkartılması muhtemel görünüyor. Bunun yanısıra takipçimize verilen şifahi bilgide; ‘Firmaya yüklü miktarda ceza kesilecek’ ifadelerine yer veriliyor. Firmaya yüklü cezaya sebebiyet veren ve tüketicinin sağlığını tehdit eden ‘sorun tespiti’ ise açıklanmıyor” ifadeleri yer aldı.

'MİDE BULANTISI VE KARIN AĞRISI BAŞLADI'

Konuya ilişkin İleri Haber'e konuşan Tuğçe Kızar, meyve suyunu kahvaltıda içme amacıyla aldığını, tadında ve görüntüsünde bir gariplik olduğunu fark ettiğinde ise kutuyu açmaya karar verdiğini söyledi. Meyve suyunu içtikten bir süre sonra mide bulantısının başladığını öyleyen Kızar, bulantısının ardından ise  hastaneye gidip iğne vurulduğunu; mide bulantısının ve karın ağrısının bir süre daha devam ettiğini aktardı.

'İNCELEME İÇİN GIDA TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE VERDİM'

Görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından Cappy firmasının kendisine ulaştığını söyleyen Tuğçe Kızar, firmanın ısrarla kutuyu istediğini ve kutuyu incelemeden bir şey yapamayacaklarını söylediğini ifade etti. Üniversite öğrencisi, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Daha sonrasında kutunun bende olmadığını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne inceleme amaçlı teslim ettiğimi söyledim seri numarasını almam konusunda talepte bulundular. Hastane olayını, mide bulantısını ve karın ağrımı söyleyince sağ olsunlar geçmiş olsun dileklerini eksik etmediler fakat bunun dışında bir konuşma geçmedi. Sosyal medyada bu kadar gündem olacağını tahmin etmiyordum ama en azından insanların bu konuda farkındalık kazanması beni çok mutlu etti. Ayrıca, bana mesaj atan birçok kişi de benzer durumların kendi başına geldiğini iletti.

'BU SORUMSUZLUĞUN BİR BEDELİ OLMALI'

İnceleme sonuçlarını da takip edeceğim ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım. O gün farketmeyip belki tamamını içebilirdim ve ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirdim ya da bu sorunu diğer insanlar, çocuklar yaşayabilirdi. Bu sorumsuzluğun bir bedeli olmalı ve insan sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini düşünüyorum."