Çapa’da TTB için yapılmak istenen açıklamaya polis saldırısı!

Çapa’da TTB için yapılmak istenen açıklamaya polis saldırısı!

TTB üyesi doktorların gözaltına alınmasını protesto Çapa’da yapılması planlanan eyleme polis saldırdı.

İleri Haber

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 doktorun gözaltına alınmasını protesto etmek için Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yapılması planlanan eyleme polis müdahale etti.

Hastane önünde açıklama yapılmasını engelleyen çevik kuvvet polisleri, açıklamaya katılanlara kalkanlarla saldırarak hastane dışına çıkardı.

Açıklamaya katılan hastane çalışanları, desteğe gelen sağlık emekçileri ve öğrenciler bunun üzerine Millet caddesi üzerinden Cağaloğlu’ndaki İstanbul Tabip Odası’na doğru yürüyüşe geçti.

KİTLE TABİP ODASI'NA YÜRÜDÜ

İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, İstanbul Üniversitesi’nin seçilmiş rektörü Prof. Dr. Raşit Tükel ve öğretim görevlisi Prof. Dr. Taner Gören’in TTB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmasınının ardından görevlerinden de uzaklaştırılmasını protesto etmek için bugün hastane içerisinde saat 12.30 da bir basın açıklaması yapmayı planlıyordu. Fakat açıklama öncesi hastaneye gelen TOMA ve çevik kuvvet polisleri açıklama için toplanan kitleyi kalkanlarla hastane dışına sürdü. Duruma tepki gösteren kitle, İstanbul Tabip Odası’na doğru yürüdü.

Yürüyüşe, Halkın Doktorları, sağlık çalışanları, tıp fakültesi öğrencileri ve çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütünden temsilciler de destek verdi.

POLİSTEN BASINA SKANDAL TEHDİT!

Öte yandan yürüyüşe geçen kitleyi Cağaloğlu'na kadar kalabalık bir şekilde takip eden sivil polisler, eylemi ve katılanlarla röportaj için çekim yapmak isteyen basın mensuplarını gözaltına almakla tehdit etti