Çapa'da 'can güvenliği' talebiyle yapılan oturma eylemi sürüyor

Çapa'da 'can güvenliği' talebiyle yapılan oturma eylemi sürüyor

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ve çalışanları, geçtiğimiz perşembe günü olan 5,8'lik depremde hasar gören binaya girmeyi reddediyor. Güvenli bir eğitim ve çalışma ortamı talep eden üniversite bileşenlerinin oturma eylemi 3. gününde.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ve çalışanları, geçtiğimiz hafta gerçekleşen 5.8'lik depremin fakülte binalarında oluşturduğu hasardan dolayı bugün yine binaya girmeyerek, oturma eylemi yaptı.

Geçen hafta yaşanan 5.8'lik deprem nedeniyle kolonlarında hasarlar oluşan Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binası bugün yine boş kaldı. Cuma günü ve dün binaya girmeyi redderek, oturma eylemi yapan öğrenciler ile fakülte çalışanları bugün de “can güvenliği” talep ettikleri eylemlerini sürdürdü.

Bugünkü eylemde öğrenci temsilcileri tarafından Rektörlük bilgilendirmesi aktarıldı. Dün yapılan bilgilendirmede teorik derslerin mevcut binada işlenmeyeceği, kliniklerin ise devam edeceği belirtilmişti.

Ancak bugün bu kararın değiştiği ve kliniklerin de taşınması yönünde karara varıldığı öğrenildi. Rektör ve öğretim görevlilerinin yaptığı toplanın ardından resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

DAHA FAZLA