Çapa'da işçilere 'eylemden pişmanım' tutanağı

Çapa Tıp Fakültesi'nde temizlik işçilerinin adil ücret talebiyle yaptığı iş bırakma eylemleri sonrası, taşeron şirket tarafından “eylemden pişmanım” yazılı tutanak imzalatılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Rıfat Doğan / Meryem Yıldırım - İleri Haber

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı hastanelerde sağlık emekçilerinin performans ücretlerinin adil ve eşit bir biçimde dağıtılması talebiyle yaptığı iş bırakma eyleminden sonra Çapa Tıp Fakültesi'nde çalışan işçilerin bağlı olduğu Vurallar Temizlik Şirketi bir skandala imza attı. Şirket eylem sonrası “eyleme katıldığım için pişmanım” yazılı bir belgeyi sağlık emekçilerine imzalatmaya çalıştı. İleri Haber'e konuşan Çapa Tıp Fakültesi Göz bölümünde çalışan ameliyathane emekçisi ve aynı zamanda Taşeron İşçileri Derneği genel başkanı olan İsmet Çeçe söz konusu belgelerin iptal edilmesi için şirketle görüşmeye gittiklerini söyledi. Şirketin kendilerine “Bize üniversite yönetimi bunu yapmamızı söyledi” şeklinde cevap aldıklarını aktaran Çeçe, hastane de çalışanları işten çıkrmakla tehdit ettiklerini aktardı.

Konuya ilişkin bugün hastane önünde basın açıklaması yaptıklarını aktaran Çeçe, “400 kişiye yakın arkadaş şirkete gittik. Şirketin yetkileriyle görüştük. Bu tutanakları sorduk, “Bizde değil” dediler. İnsan kaynakları yönetim müdürü Mustafa Erelel hocamıza çıktık, o da tekrar bu belgelerin kendisinde olmadığını söyledi” şeklinde konuştu. Tutanağı imzalatmaya çalışan kişinin Vurallar Temizlik şirketinin müdürü ve Monoblok İdare Amiri Turgay Kara olduğunu söyleyen Çeçe, “Bu adam aynı zamanda Türk Sağlık Sen Çapa temsilcisi. Sendikacı bir insan bunu yapar mı? İnsanları tehdit eder mi?” diye sordu.

Hastane yönetiminin kendilerine “Yüksek riskli alanlarda çalışıyorsunuz, size yeni sözleşmede bunun farkını vereceğiz” dediklerini aktaran Çeçe, “Bize bu sözü Başhekim Mehmet Akif Karan, rektör yardımcısı Kamil Adalet verdi. Herkesin önünde bu sözler verildi. Herkes haklı olarak bu eylemleri yaptı” dedi. Çeçe, haklı eyleme karşı “pişmanım” yazılı tutanak imzalatılmasına tepki göstererek tutanaklar iptal edilene kadar her gün saat 12.30 da hastane önünde eylem yapacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin ulaştığımız şirket yetkilisi “Zorla bir şey yaptırmıyoruz” ifadeleriyle yanıt verdi.